$
כלכלה ומדיניות

שרי האוצר של ה-G20 דחו ההצעה להציב יעדים נוקשים להפחתת חובות

שר האוצר הרוסי: "הסכמנו על מטרות אסטרטגיות שניתן יהיה לשנות או להתאים לפי המצב המסוים בכל כלכלה". בניסיון להרגיע את המדינות המתפתחות קבעו המנהיגים כי "יעקבו" אחר תופעות לוואי הנובעות מתמריצים מוניטאריים

סוכנויות הידיעות 09:2220.04.13

שרי האוצר ממדינות ה-G20, שנפגשו אמש בוושיגטון, נסוגו מהדרישה המתמשכת כי ממשלות במדינות עשירות יאצמו מדיניות צנע, - ודחו הצעה להציב יעדים נוקשים להפחתת חובות לאומיים. ההתנגדות מצביעה על התגברות החששות סביב ההתאוששות הכלכלית המקרטעת.  

המנהיגים מסרו גם כי יעקבו אחר השפעות שליליות שיגרמו תוכניות תמריצים רחבות היקף, כמו זו של הבנק המרכזי ביפן. הודעה זו נועדה להרגיע את המדינות המתפתחות החוששות שתוכניות כאלו יובילו להתחזקות המטבע המקומי שלהן.

 

 בהודעה שפורסמה לאחר כינוס ה-G20 בן היומיים, נאמר כי המדינות "יעקבו" אחר תופעות לוואי הנובעות מתמריצים מוניטאריים. "מדיניות מוניטארית צריכה להיות מכוונת לעבר השגת יציבות מחירים מקומית ותמיכה בהתאוששות הכלכלית", נכתב.

 

הפגנה בקפריסין. "אירופה חייבת לעשות יותר כדי לקדם את האיחוד הבנקאי" הפגנה בקפריסין. "אירופה חייבת לעשות יותר כדי לקדם את האיחוד הבנקאי" צילום: אי פי איי

 

בנוגע לקביעת יעדים להפחתת חובות, אמר שר האוצר הרוסי, אנטון סילואנוב, כי שרי האוצר סבורים שהפחתת חוב כללית חשובה יותר מקביעת נתונים ספציפיים. "הסכמנו על פרמטרים רכים, על מטרות אסטרטגיות שניתן יהיה לשנות או להתאים לפי המצב המסוים בכל כלכלה", הסביר.

 

"למען האמת, הניסוח היה יכול להיות תקיף יותר, אך הוא בהחלט מספיק כדי לקדם את העניין", הוסיף שר האוצר הקנדי ג'ים פלהרטי. ארצות הברית ויפן היו המתנגדות הבולטות להצעה לקבוע יעדים מפורשים לשיעור החוב מהתמ"ג. בוושינגטון מעוניינים להתמקד בצמיחה.

 

מנהיגי ה-G20 התייחסו גם למשבר המתמשך בגוש היורו, וקראו להתקדמות בהקמת האיחוד הבנקאי על מנת להחיות את הכלכלה בגוש. ואולם גרמניה חזרה על עמדתה כי ראשית יש לשנות את חוקי האיחוד האירופי, דרישה שככל הנראה תעכב את התהליך.

 

בכיר במשלחת האמריקאית, שביקש להישאר בעילום שם אמר כי החילוץ של קפריסין הראה שאירופה חייבת לעשות יותר כדי לקדם את האיחוד הבנקאי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x