עלותם הגלובלית של אסונות טבע מאז שנת 2000: 2.5 טריליון דולר
על פי דו"ח של האו"ם, שכלל סקירה של 56 מדינות, ההפסדים משטפונות, מרעידות אדמה ומבצורות "יצאו מכלל שליטה" והם רק צפויים לגדול
על פי דו"ח של האו"ם שפורסם ביום רביעי, עלותם הגלובלית של אסונות טבע מאז שנת 2000, עומדת על כ-2.5 טריליון דולר. זהו נתון הגבוה בלפחות 50% מהערכות בין-לאומיות קודמות. כך מדווח אתר ה"ביזנס אינסיידר".
- אחרי סנדי: ארה"ב משתמשת בעתודות הדלק האסטרטגיות לשעת חירום
- בורסת ניו יורק נערכת לפגיעת אסונות טבע
- שטייניץ: "המדינה לא תעזור למי שלא יבטח את ביתו נגד רעידות אדמה"
מחלקת האסונות ובקרת הסיכונים של האו"ם הזהירה בדו"ח בן 246 עמודים כי ההפסדים משטפונות, מרעידות אדמה ומבצורות ימשיכו לגדול אם חברות לא ינקטו צעדים לצמצום החשיפה לאסונות.
מזכ"ל האו"ם, באן-קי מון שיזם את הדוח אמר שהסקירה, שכללה 56 מדינות, מראה ש"ההפסדים כלכליים בשל אסונות יצאו מכלל שליטה. עד כה, במאה הנוכחית, הפסדים ישירים מאסונות טבע הינם בטווח ה-2.5 טריליון דולר. נתון זה אינו מתקבל על הדעת כאשר יש בידינו את היכולת לצמצם את ההפסדים ולקצור את הפירות מהכסף שיכול להיחסך".
על פי הדו"ח, החיפוש אחר דרכים להוזלת הוצאות והגברת פריון כמו גם קיצור זמני אספקה "דוחף את חברות לפעול במיקומים מוכי-אסונות ללא התחשבות בהשלכות על שרשרת האספקה הגלובלית".
לדוגמא, יצרנית הרכבים טויוטה הפסידה על פי הדו"ח 1.2 מיליארד דולר בהכנסות ממכירות בשל רעידת האדמה שפקדה את יפן וגרמה לצמצום התפוקה של החברה ב-150 אלף רכבים.
מודל סיכונים חדש שפותח על-ידי האו"ם מדגים כיצד הפסדים מרעידות אדמה וסופות ציקלון צפויים לעלות כ-180 מיליארד דולר לשנה במהלך המאה הנוכחית. נתון זה אינו כולל נזק כתוצאה ממפולות, מדליקות ומסערות, נאמר בדו"ח.