בצל ההפגנות נגד מורסי: המשק המצרי משותק
מרבית מפעלי התעשייה סגרו את שעריהם ובכיכר תחריר שבה צפויה הפגנת הענק הערב תפוסת המלונות עומדת על 20% בלבד
ההפגנה הגדולה שמארגנת הערב (א') האופוזיציה המצרית כנגד משטר הנשיא מוחמד מורסי במצרים גורמת לשיתוק המשק. למרות שהממשלה הודיעה כי משרדיה וכן הבנקים יהיו פתוחים, החליטו מרבית בעלי המפעלים והחברות לסגור את שעריהם היום. סגירת המפעלים באזורי התעשייה הגיעה ביחד עם תגבור כוחות האבטחה סביב המפעלים וזאת מחשש כי יהיו מי שינסו לבזוז את הציוד תוך ניצול הכאוס הביטחוני, כפי שכבר אירע בעבר.
- "עד שמורסי ייפול": מצרים נערכת ל"יום הזעם"
- דרונט הישראלית תספק למצרים מערכת לניטור רשתות חברתיות
- מצרים: מכירה פומבית של מתנות שקיבל מורסי
במקביל, עיתון "אלחיאת" מדווח כי שיעור התפוסה בבתי המלון בקרבת כיכר תחריר - שם צפויה להתקיים ההפגנה המרכזית - נמוכים ביותר. אילהאמי זיאת, יו"ר איגוד לשכות התיירות במצרים, הצהיר כי הפגיעה הקשה ביותר מורגשת בבתי המלון בבירה קהיר ובסביבותיה. במצרים טוענים כי אזהרות המסע שפרסמו בימים האחרונים מדינות אירופה וכן ארה"ב תרמו באופן ניכר לנטישת בתי המלון על ידי התיירים הזרים.
זיאת מסר כי התפוסה כיום בבתי המלון הסמוכים לכיכר תחריר על גדת הנילוס עומדים על כ-20% לעומת 70% בטרם המהפכה שהדיחה את הנשיא מובארק בשנת 2011.
ובתוך כך, ראשי מגזר הבנקאות במצרים הודיעו כי גיבשו תוכנית חירום להמשך פעילותם, גם אם ההפגנות והמהומות ימנעו מקהל הלקוחות להגיע לסניפים.
אכזבה ממורסי
ברחוב המצרי קיימת אכזבה קשה משנתו הראשונה של מורסי בכס הנשיאות בעיקר בתחום הכלכלי. מורסי אינו יכול להצביע על הישג כלכלי משמעותי. השיחות עם קרן המטבע הבינלאומית בדבר הלוואה בשווי של 4.8 מיליארד דולר תקועות בשל הססנותה של הממשלה לקבל את התנאים. הגירעון התקציבי של הממשלה עולה על 200 מיליארד לירות מצריות (כ-33 מיליארד דולר) - קרי עלייה של 48% בהשוואה לשנה הקודמת.
דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il