עוד אזהרה: "המשך ההשבתה בארה"ב יפגע משמעותית בשוקי העולם"
כך לפי הבנק המרכזי של יפן; לדברי הנגיד קורודה, הבנק מוכן להגיב לכל זעזוע ואמר כי "אנחנו מקווים שיימצא פיתרון כבר בשלב מוקדם"
- צעד היסטורי ביפן: מס הקניה עולה
- הערכות: הונם של עשירי אסיה יעקוף את זה של עשירי צפון אמריקה בשנה הבאה
- יפן: הייצוא זינק ב-15% באוגוסט
אולם בשלב זה נגיד הבנק המרכזי הרוהיקו קורודה אינו רואה צורך להקל במדיניותו, שכן יפן נותרה על המסלול לסיום הדפלציה.
המבוי הסתום בארה"ב והחששות לחדלות פירעון חסרת תקדים גרמו לבורסת טוקיו ליפול לשפל של ארבעה שבועות וחיזקו את הין, מהלכים שבתורם עשויים לפגוע בכלכלה היפנית הנסמכת בעיקר על ייצוא. "אם המצב יימשך לאורך זמן, הוא עשוי לערער את השווקים הפיננסים", אמר קורודה לעיתונאים בסיום יומיים של דיונים על המדיניות המוניטארית. עוד הוא הוסיף כי הבנק המרכזי מוכן להגיב לכל זעזוע.
בהמשך מסיבת העיתונאים הוא העדיף לא להגיב על האפשרות של חדלות פירעון אמריקאית, אך הודה כי ההשלכות של השבתה מתמשכת על השווקים העולמיים תהיה "חמורה". לדבריו, "אנחנו מקווים שיימצא פיתרון כבר בשלב מוקדם". יפן מחזיקה בכמות רבה של אג"ח אמריקאיות, שהופכות אותה לאחת הנושות הגדולות של המדינה.
מסיבת העיתונאים נערכה לאחר שקובעי המדיניות בבנק המרכזי החליטו, בהתאם לציפיות, להמשיך בחבילת התמריצים המוניטאריים שהושקה באפריל, שכוללת תכנית רכישת נכסים שאמורה לעזור לבנק לעמוד ביעד העלאת האינפלציה לרמה של 2% בתוך שנתיים.
אתמול הזהיר משרד האוצר של ארה"ב כי חדלות פירעון של המדינה תוביל למיתון עמוק כפי שהיה לאחר המשבר הפיננסי של 2008. במקביל, יו"ר קרן המטבע הבינלאומית, כריסטין לגארד, טענה אתמול בנאום שנשאה בוושינגטון כי ארה"ב חייבת לעלות את תקרת החוב שלה, מכיוון שחדלות הפירעון תפגע בכלכלה העולמית.