אפל תחקור מקרי מוות במפעל בסין
לפחות חמישה עובדים מתו משחפת במפעל פגטרון, לשם הועבר חלק מייצור האייפון 5 אחרי משבר ההתאבדויות בפוקסקון
ענקית הטכנולוגיה אפל אמרה היום כי תשלח מומחים רפואיים לסין לבדוק את נסיבות מותם של כמה עובדים במפעל שמייצר עבורה, אחרי חשדות שהעלו ארגוני זכויות עובדים כי מקרי המוות נגרמו בשל תנאי העבודה במפעל.
- 10% ממשתמשי האייפון שדרגו את מכשירם לאייפון 5S
- ארצות הברית של אייפון: אפל שולטת בשוק הסלולר האמריקאי
- הזמנות האייפון 5C מדשדשות: פוקסקון תסגור פס ייצור, תתמקד ב-5S
ארגון בשם China Labor Watch החל לחקור את הפרשה בחודש שעבר אחרי שקיבל דיווח על מותו באוקטובר של שי ג'אוקון, נער בן 15 שהחל בספטמבר לעבוד כפועל ייצור במפעל פגטרון. כך מדווח "הניו יורק טיימס". לפי הדו"ח של בית החולים, שי מת משחפת.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בפגטרון, חברה בבעלות טייוואנית שמייצרת עבור אפל וחברות גאדג'טים נוספות, הכחישו שמותו היה קשור לתנאי העבודה, אך הודו שכמה עובדים נוספים במפעל מתו בתוך תקופה קצרה. פעילים לזכויות עובדים אמרו שהחברה לא הצליחה להסביר את מותם בנסיבות דומות של חמישה עובדים לפחות בתוך חודשים ספורים. למרות שלא הודו באחריות, פגטרון שילמה למשפחתו של שי 15 אלף דולר.
מגורים גרועים והלנת שכר
אפל העבירה חלק גדול מהייצור שלה לפגטרון בעקבות הפרסום השלילי שקיבלה בשל הסתמכותה על חברת פוקסקון, יצרנית האלקטרוניקה הגדולה בעולם, ששמה נקשר בתנאי עבודה גרועים ובהתאבדויות עובדים.
בסיס הייצור של פגטרון, כמו של פוקסקון, נמצא בסין. בין השאר, פגטרון מייצרת עבור אפל את אייפון 5C וכן מיני־אייפדים.
החברה כבר ספגה ביקורת בדו"ח חמור שפרסם China Labor Watch ביולי, שם נמנו תנאי מגורים גרועים לעובדים, עיכוב שכר ובעיות בטיחות בין המקרים בפגטרון, שמהווים עבירה הן על החוק הסיני והן על התקנות שקבעה אפל לספקיה.
אחד מגורמי המוות והמחלות העיקריים של עובדים בסין הוא סיליקוזיס, מחלת ריאות שנגרמת משאיפת חלקיקים זעירים על פס הייצור ועלולה להתפתח לשחפת ולסיבוכי נשימה אחרים. המחלה אופיינית למי שעובדים במפעלים שאינם מקפידים על תקנות אוורור וניקיון, או משתמשים בחומרים מסוכנים או לא תקניים.
אפל "מחויבת לבטיחות"
בהצהרה שהוציאה אפל אתמול, הביעה החברה צער על מותו של שי ואמרה כי שלחה מומחים רפואיים לבדוק את הממצאים. "בעוד לא מצאנו הוכחות לקשר בין המוות לתנאי העבודה, אנחנו מבינים שאין בזה כדי לנחם את מי שאיבדו את יקירם", נאמר בהצהרה. "אפל מחויבת לספק מקום עבודה בריא ובטוח לכל עובד לאורך שרשרת האספקה שלנו, ואנחנו עובדים עם פגטרון כדי לוודא שהתנאים שם עומדים בסטנדרטים הגבוהים שלנו".
"הניו יורק טיימס" מדווח שבחודש הבודד שבו שי עבד במפעל, הוא עבד לעתים קרובות יותר מ־12 שעות ביום. בכרטיס העבודה שלו נרשם גיל מזויף, אף שלחברה אסור על פי החוק להעסיק עובדים בני פחות מ־16.