גובר החשש מחדלות פירעון של בנקים בסין, הרגולטור מנסה להרגיע
הבנק המרכזי של סין הודיע כי יגביר את הפיקוח על הבנקים בתחומים בעלי סיכון גבוה, בהם נדל"ן ותעשייה. ברקע: עלייה בחוזים המעניקים הגנה מפני אי-פירעון של הבנק הגדול במדינה
הבנק המרכזי של סין מאיץ בבנקים המסחריים לנקוט מדיניות שקולה בכל הנוגע לסיכונים ולאשראי - ומבטיח להמשיך במדיניות מוניטרית יציבה. בדיווח הרבעוני שפרסם היום הבנק העממי של סין נאמר עוד כי יוגבר הפיקוח על הבנקים המלווים בתחומים בעלי סיכון גבוה, בהם נדל"ן ותעשייה.
- פחד גבהים: העצבנות בשווקים בשיאה
- בניגוד להמלצות: בנקים בסין מציעים את הריבית הגבוהה ביותר לבעלי פקדונות
- מנהיגי סין מבריחים את הונם למקלטי מס
הבנק המרכזי מנסה לרסן את שוק האשראי המשתולל, בעוד הרגולטורים בממשלה מתנגדים להאיץ ביצוע רפורמות פיננסיות אשר יאלצו את השווקים לתמחר סיכונים באופן ריאלי יותר.
"אנחנו נורה לבנקים המסחריים לנהל באופן קפדני יותר את תחום הנזילות", נמסר מהבנק, "כדי לוודא שהגופים הפיננסיים תומכים בכלכלה האמיתית - ולא בפעילות ספקולטיבית".
אתמול פורסם כי הסיכוי לחדלות פירעון של בנקים בסין הגיע לשיא של שישה חודשים. החוזים המעניקים הגנה מפני אי-פירעון של הבנק הגדול בסין - אינדאסטריאל אנד קומרשל בנק אוף צ'ינה - עלו השנה ב-23 נקודות בסיס ל-155; החוזים לגבי מורגן סטנלי עלו בשתי נקודות בסיס ל-69. בנקים מסין ומהונג קונג רשמו ארבע מתוך חמש העליות הגדולות ביותר בקרב חברות מימון באסיה.
חובות הממשלות המקומיות הסתכמו ב-3 טריליון דולר בסוף יוני 2013 - וכל פשיטת רגל עלולה לגרום למשבר פיננסי בסין.
עם זאת מעבר לחוב הרשמי, קיימת תעשיית "בנקאות צללים", שהיקפה אינו ברור ואשר מבטיחה לעתים החזרים גבוהים במיוחד. ביל גרוס, העומד בראש פימקו - קרן האג"ח הגדולה בעולם - אמר השבוע כי סין היא "תעלומת הבשר" של אסיה, מאחר שאף אחד לא ממש יודע מהו היקף הבעיות בה.