טימושנקו בכיכר: "הביאו את ינוקוביץ' בכוח לפה"
שנתיים וחצי אחרי שהושלכה למאסר בעודה מכהנת כיושבת ראש האופוזיציה - חזרה הלילה יוליה טימושנקו למרכז הכוח באוקראינה לקול צהלת המוני המפגינים. היא קראה להמשיך במחאה
טימושנקו פנתה לאלפים בכיכר שהייתה למוקד המחאה נגד השלטון שהכניס אותה מאחורי סורג ובריח כי היא מצטערת שלא יחלה לקחת חלק בימי ההפיכה. "איננו יכולים פשוט לחון את אלו שקיבלו הוראה לירות כדורים ללבבות של צעירי עמנו", אמרה טימושנקו והעבירה מסר ברור לנשיא המודח שברח מהשלטון: "צריך להביא את ינוקוביץ' בכוח לכיכר העצמאות". יושבת ראש האופוזיציה לשעבר, יריבתו המרה של הנשיא המודח, הגדירה את הרוגי המחאה "גיבורים" ואמרה כי הם היו "הדבר הטוב ביותר שיש באוקראינה".
"מהיום תוכל מולדתנו לראות את השמש והשמיים כי הדיקטטורה נפלה", כתבה בהודעה ראשונה באתר של מפלגתה. עוד כתבה כי "כל טיפת דם לא נשפכה לשווא. הדיקטטורה נפלה לא בגלל פוליטיקאים או דיפלומטים, אלא הודות לאזרחים שיצאו לרחובות, להגנת משפחותיהם וארצם". יו"ר הפרלמנט החדש אלכסנדר טורצ'ינוב הודיע ש"ינוקוביץ' נטש את מחויבויותיו החוקתיות, באופן המסכן את המשך תפקוד המדינה, שלמותה הטריטוריאלית וריבונותה". לאחר ההצבעה בפרלמנט שבה נקבעו בחירות חדשות ל-25 במאי, פצחו חברי הפרלמנט בשירת ההמנון ומחאו כפיים.
הבית הלבן בירך הערב על שחרורה של טימושנקו, "אנחנו מאחלים לה החלמה מהירה כשהיא מקבלת טיפול רפואי שהיא נזקקה לו זה זמן רב". בהודעת הבית הלבן נאמר שארצות הברית עוקבת בקפידה אחר ההתפתחויות באוקראינה. "אנחנו תומכים בצורה עקבית בהורדת האלימות, שינויים בחוקה, כינון ממשלה קואליציונית ובחירות מוקדמות. ההתפתחויות היום יכולות לקרב לקראת המטרה. העיקרון הבלתי מעורער החייב להנחות הוא שתושבי אוקראינה יקבעו את עתידם". ארצות הברית קראה לסיום האלימות מצד כל הצדדים ולהתמקד בדיאלוג דמוקרטי של שלום, לפעול על פי החוקה של אוקראינה ובאמצעות המוסדות הממשלתיים. "בהמשך אנחנו נעבוד יחד עם בנות בריתנו, עם רוסיה ועם המוסדות האירופים והבינלאומים המתאימים לתמוך באוקראינה חזקה, משגשגת ודמוקרטית".
הנשיא המודח ברח כנראה לעיר חרקוב שבמזרח המדינה - אזור פרו-רוסי שבו הוא נהנה מתמיכה רבה - והודיע מוקדם יותר כי אין בכוונתו להתפטר. הוא האשים את האופוזיציה בניסיון הפיכה: "האירועים שאנחנו והעולם עדים להם הם דוגמה לפוטש". הוא השווה את המצב באוקראינה לזה ששרר בגרמניה ערב עליית הנאצים לשלטון. הנשיא הודיע בראיון לרשת UBR שאלמונים ירו לעבר מכוניתו, "אני לא חושש. אני חש צער על המדינה שלי". הוא אמר שיישאר לעת עתה בדרום-מזרח המדינה וייפגש עם תושבים, "לא אחתום על שום דבר עם גנגסטרים שמפעילים טרור על המדינה", הצהיר. ינוקוביץ' ככל הידוע עדיין נמצא בגבולות אוקראינה אך שניים מתומכיו הקרובים ברחו בשעות ההפיכה. משמר הגבול האוקראיני אישר בשעות הערב כי מושל מחוז חרקוב וראש העיר חרקוב חצו את הגבול לרוסיה הסמוכה.
נסיעתו לחרקוב מעידה עד כמה אוקראינה, מדינת בת 46 מיליון תושבים, מפולגת כיום. האזורים המערביים במדינה רוצים להתקרב לאיחוד האירופי והרשויות בערים רבות שם התנערו משלטונו של נשיא אוקראינה, בעוד אזור המזרח, האחראי לרוב התוצרת הכלכלית, מעדיף קשרים קרובים יותר עם רוסיה.
לאורך היום דווח על ניסיונות של הנשיא להימלט מהמדינה, ולפי כמה עדויות נמנעה יציאתו בטיסה לרוסיה. בעוד המנהיג המודח נותר ככל הנראה בגבולות ארצו, חלק ממקורביו הצליחו לברוח - בהם מול וראש העיר חרקוב. לא רק הנשיא מוחזק במדינה, משטרת הגבולות האוקראינית מסרה כי מנעה בערב את יציאת שר הפנים בממשלת ינוקוביץ' מהמדינה.