קמרון: אתמוך בהישארות באיחוד האירופי אם תשונה מדיניות ההגירה
ראש ממשלת בריטניה, שהצהיר על קיום משאל עם ב-2017 שיכריע אם הממלכה המאוחדת תישאר בארגון, אמר כי ידרוש הגבלות חדשות שיבלמו את "ההגירה רחבת ההיקף" ביבשת
ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון מתכוון לתמוך בהישארות של בריטניה באיחוד האירופי, אם באיחוד יסכימו לפתוח מחדש את תנאי החברות בתחומים כמו הגירה, רגולציה עסקית וחקיקה.
- דיוויד קמרון: "רוסיה עלולה לגרום ל־G8 לחזור להיות ה־G7"
- קמרון: "נחלצנו מהמשבר, אבל ההתאוששות עדיין שברירית"
- כלכלת בריטניה מתאוששת ומצבו הפוליטי של דיוויד קמרון משתפר
במאמר, שפרסם בסנדיי טלגרף, הבהיר קמרון מהם השינויים העיקריים שהוא מעוניין להשיג אם יקרא לבריטים להצביע בעד הישארות באיחוד במשאל העם, המתוכנן להתקיים ב-2017. לדבריו, המדינה חוששת להפוך לחלק מ"ארצות הברית של אירופה". בשנה שעברה אף הצהיר קמרון כי כי אם ייבחר שוב ב-2015, יערוך בתוך שנתיים משאל עם בסוגיית החברות של בריטניה בארגון.
"החשש הוא שהחוקים האירופים אפשרו לאנשים לקטוף הטבות מבלי לעבוד פה בכלל. כתוצאה מכך, ההסכמה הדמוקרטית של בריטניה להישאר חברה נשחקת", כתב במאמר. לדבריו, השינויים שהוא מבקש מייצגים "אג'נדה שאפתנית לאיחוד אירופי חדש" והיישום שלהם "ייקח זמן ויחייב סבלנות".
"התערבות עודפת" מצד בריסל
קמרון הוסיף כי ידרוש הגבלות חדשות שיבלמו את "ההגירה רחבת ההיקף" ברחבי אירופה לאחר הצטרפותן של מדינות חדשות, וחוקים נוקשים יותר שיבטיחו שמהגרים יגיעו לבריטניה כדי לעבוד ולא בשביל מערכת הרווחה. עוד ידרוש קמרון להעניק לפרלמנטים של המדינות סמכויות רבות יותר כדי לפעול יחד לחסימת חקיקה אירופית לא רצויה, וכן כדי להפחית מהבירוקרטיה הניצבת בפני עסקים ו"התערבות עודפת" מצד בריסל.
קמרון אף התייחס ל"התערבות לא נחוצה" מצד בית המשפט האירופי לזכויות אזרח, ויבקש לאפשר לבתי המשפט בבריטניה להשתחרר ממנה. "הרעיון של איחוד קרוב מתמיד אינו נכון לבריטניה", כתב קמרון. "לא נכונים הם גם הזרם העקבי של כוח לבריסל, התערבות לא נחוצה, וכמובן השתתפות בחילוצים של גוש היורו או רעיונות כמו הצבא האירופי".