$
כלכלה ומדיניות

"בראש סדר העדיפות של מודי יעמדו הכלכלה, הכלכלה והכלכלה"

בארה"ב מקווים כי בעקבות הניצחון הסוחף בבחירות של מנהיג האופוזיציה, תקל הודו את ההגבלות על השקעות של חברות ביטחוניות אמריקאיות ותשפר ההגנה על זכויות קניין רוחני

בלומברג 11:4417.05.14

ניצחונו הסוחף של נרנדרה מודי בבחירות בהודו עשוי להקים לתחייה את הסכם הסחר בין ארצות הברית והודו, שנתקע בשל עיכובים בקבלת החלטות ומחלוקות סביב נושא זכויות קניין רוחני. "לראשונה מזה זמן רב תהיה ממשלה הודית שלא מעוכבת בגלל קואליציה מחולקת", אמר לבלומברג ויקראם סינג, סגן נשיא לביטחון לאומי ומדיניות בינלאומית במרכז להתקדמות אמריקאית. "אני חושב שבראש סדר העדיפות של מודי יעמדו הכלכלה, הכלכלה והכלכלה - ויש בכך כדי להצביע על כוונתו לערוך רפורמות שהארה"ב והשותפות האזוריות של הודו מצפות להן".

 

נכון ליום שישי, מפלגתו של מודי, BJP זכתה כבר ב-282 מתוך 543 מושבי הפרלמנט, והבטיחה לעצמה את הרוב הנדרש להקמת ממשלה. יחד עם שותפותיה לקואליציה, המספר צומח ל-340 מושבים, הניצחון המוחץ זה 30 שנה.

 

חברות מסחר ואנליסטים אמריקאים מקווים שברגע שמודי (63) ייכנס לתפקיד, הממשלה שלו תקל את ההגבלות על השקעות זרות ישירות מצד חברות ביטחון אמריקאיות ותשפר את ההגנה על זכויות קניין רוחני. במרכז קמפיין הבחירות שלו, עמדה הבטחתו של מודי לעודד את הצמיחה הכלכלית, שהואטה ל-4.9% בשנה הפיסקאלית שהסתיימה במרץ – שיעור הצמיחה הנמוך ביותר בעשור האחרון.

 

נרנדה מודי נרנדה מודי צילום: רויטרס

 

הודו, שכלכלני קרן המטבע הבינלאומית העריכו בחודש שעבר שתהפוך עד 2019 לכלכלה השביעית בגודלה בעולם, נחשבת ליעד אטרקטיבי לעסקים אמריקאיים. בהתאם, ההנחה הרווחת היא כי ניצחונו של מודי יוצר הזדמנות חדשה לשיתופי פעולה, במיוחד בתחומי טכנולוגיית המידע.

 

נשיא ארה"ב ברק אובמה מיהר לברך את מודי על ניצחוני והזמין אותו לביקור בוושינגטון, כך לפי הצהרה שפרסם הבית הלבן. כמו כן, מודי כבר קיבל את הזמנתו של ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון לביקור בממלכה. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x