נהגי המוניות באירופה נגד "אובר": מאיימים בשיבושי תנועה בערים המרכזיות
יותר מ-30 אלף נהגים ברחבי היבשת מוחים על השימוש באפליקציית ההסעות האמריקאית, שלטענתם מפרה את המודל המקובל של שירותי ההסעות; בפריז מאיימים הנהגים לחסום את הדרכים לנמלי התעופה
המלחמה נגד אפליקציית ההסעות האמריקאית "אובר" (Uber), הזוכה לכינוי "אובר-גדון", הולכת ופושטת ברחבי אירופה. כך מדווח היום (ד') ה"וושינגטון פוסט".
- חברת שיתוף ההסעות אובר מוערכת ב־17 מיליארד דולר
- מייסד גט טקסי: הכנסותינו יגיעו לחצי מיליארד דולר בשנה הבאה
- גט טקסי עוברת למתקפה; עתרה לבג"ץ נגד הרחקתה מנתב"ג
על פי הדיווח, למעלה מ-30 אלף נהגי מוניות ולימוזינות איימו לגרום לשיבושי תנועה בערים מרכזיות באירופה במחאה על שירות שיתוף הנסיעות של "אובר" המפרה את המודל המקובל של שירותי ההסעות בארה"ב ובאירופה.
אם אכן יקרה הדבר, הרי שהדרכים לשדות התעופה שארל דה גול ואורליי וכן הכביש הסובב של פריז יחסמו על-ידי נהגי מוניות בפעולה המכונה על-ידם כ"פעולות אסקרגו" שבו ינועו 3,000 נהגים בקצב זחילה, או בקצב חילזון.
גם במדריד, ברצלונה, ברלין, המבורג ובליסבון אמרו נהגים כי הם מתכננים להתאסף במרכז העיר ולגרום לשיבושי תנועה ולמחות. "באירופה פעילות המוניות כפופה לרגולציה קפדנית יותר מבארצות הברית. אני חושב שלמפגינים יש סיכוי גדול יותר להצליח שם", אמר צ'ארלס ליצ'פילד, אנליסט בחברת יור-אסיה (Eurasia) בלונדון.
נהגי המוניות הביעו לאחרונה זעם נגד רשויות הרגולציה. בלונדון טענו הנהגים כי חישוב תעריפי נסיעה באמצעות סמארטפון משול לשימוש במונה של מוניות, זכות השמורה אך ורק למוניות המורשות בעיר. כמו כן טוענים הנהגים כי לנהגים של "אובר" אין רישיון מונית, ואילו נהג מונית מורשה נאלץ לשלם עד 270 אלף דולר כדי לזכות ברישיון להעניק שירותי הסעה.
"אובר" היא חברת סטארטאפ מסן פרנסיסקו הזוכה להצלחה רבה. בדרך להצלחתה היה עליה להתמודד עם קשיים רגולטורים והתנגדות נחרצת מצד ארגונים של נהגי מוניות בארה"ב ובאירופה, שם היא כבר פועלת ב-20 ערים מרכזיות.
בסוף השבוע אף דווח כי הסטארט-אפ האמריקאי גייס 1.2 מיליארד דולר בסבב מימון בהובלת קרן ההשקעות פידליטי אינווסטמנטס. הערכת שווי החברה לצורך השקעה היתה 17 מיליארד דולר, מה שהזניק את הערכת החברה לאחר הגיוס ל־18.2 מיליארד דולר. זאת לעומת 3.5 מיליארד דולר לאחר סבב גיוס שנערך בשנה שעברה.
בארבע השנים האחרונות הושק השירות של אובר ב־128 ערים ב־37 מדינות ברחבי העולם. החברה צפויה להתחיל לפעול בקרוב גם בישראל.