המשבר בספרד הבריח הביתה את הפנסיונרים האירופים
גמלאים מבריטניה, גרמניה וצרפת שהיגרו לספרד כדי ליהנות מהשמש, בורחים עם המקומיים בגלל העלייה ביוקר המחיה
ספרד נחשבה עד לא מזמן ליעד נחשק ליציאה לגמלאות עבור האירופים, ורבים מהם אכן היגרו אליה עם פרישתם. אבל המשבר הכלכלי שהביא להגירה שלילית מספרד לראשונה מאז שנות השבעים של המאה שעברה, השפיע גם על האורחים ממדינות הצפון שבאו ליהנות מהשמש ומהחופים של המדינה.
- ספרד הכתירה מלך חדש בטקס צנוע
- ספרד: חרם צרכנים חתך את מכירות קוקה-קולה ב-50%
- הממשלה הספרדית תפריט 49% מרשות שדות התעופה
היומון הספרדי "אל פאיס" דיווח אתמול כי מספרם של הפנסיונרים הזרים המתגוררים במדינה ירד באופן משמעותי בשנה שעברה.
מספר הבריטים בספרד, שאוכלוסייתם היא הגדולה ביותר מבין הקהילות הזרות במדינה שמגיעות מגוש היורו, פחת מכ־364 אלף ב־2012 ל־297.3 אלף ב־2013. באותה שנה עזבו את ספרד 23.6% מהגרמנים המתגוררים בה ו־12.7% מהצרפתים המתגוררים בה.
אחת הסיבות העיקריות לעזיבה של גמלאים אירופים את ספרד היא תקנת המס החדשה - תקנה 720 - שמחייבת את האזרחים הזרים בספרד למסור לממשלה הצהרת הון שכוללת גם נכסים והכנסות מחוץ למדינה.
ווילמה ארצ'ר (72), גמלאית בריטית שמתגוררת בחבל אליקנטה שבדרום־מזרח ספרד, אמרה ל"אל פאיס" ש"החוק הזה מטריד אותנו מאוד". ארצ'ר הסבירה שהתקנה מעוררת תחושת אי־נוחות בקרב הגמלאים המתגוררים באזור. "אחרי שאנחנו שמים את הכסף שלנו ואת הפנסיות שלנו כאן, הממשלה הספרדית עוד דוחפת את האף שלה לחשבון הבנק שלנו", היא אמרה.
סיבה אחרת שגורמת לזרים לעזוב היא העלייה ביוקר המחיה, במיוחד של התשתיות ושל השירותים הבסיסיים. "מחירי הגז עלו וכך גם מחירי החשמל. כשהגענו לכאן לפני 13 שנה זה לא היה כך. קשה לשלם את זה עם פנסיה ממשלתית", אמרה ל"אל פאיס" הבריטית ג'ין סטיל (73), שמתגוררת גם כן בחבל אליקנטה.