$
חברה וסביבה

הניו יורק טיימס מפרסם סדרת מאמרים הקוראים ללגליזציה של מריחואנה

כותביו הבכירים של העיתון פרסמו מאמר ראשון מתוך סדרת מאמרים ובו הם משווים את חוק היובש שאסר על מכירת משקאות חריפים בארה"ב לאיסור השימוש במריחואנה. "המעצרים של ה-FBI מצביעים על דפוס גזעני. מרבית העצורים הם שחורים צעירים שחייהם נהרסים כתוצאה מכך"

שירות כלכליסט 12:1627.07.14
לארצות הברית לקח 13 שנים להתעשת ולבטל את חוק היובש, שאסר על מכירת משקאות חריפים, 13 שנים שבהן אנשים המשיכו לצרוך אלכוהול ואנשים שומרים חוק בדרך כלל הפכו לפושעים - כך נפתח מאמר המערכת בניו יורק טיימס הקורא לממשלה הפדראלית לבטל את איסור השימוש במריחואנה ברחבי המדינה. מאחורי המאמר עומדים חברי המערכת של העיתון הנחשב.

 

עברו למעלה מ-40 שנה מאז הקונגרס אישר את האיסור הנוכחי על שימוש במריחואנה, החלטה שלדברי המחברים גרמה נזק רב לחברה, במיוחד בהתחשב בכך שמדובר בחומר הרבה פחות מסוכן מאלכוהול.

 

מערכת הניו יורק טיימס. סדרת מאמרים שמבקשת לבטל את "חוק היובש" האוסר שימוש במריחואנה מערכת הניו יורק טיימס. סדרת מאמרים שמבקשת לבטל את "חוק היובש" האוסר שימוש במריחואנה צילום: בלומברג

 

בהמשך המאמר מציינים המחברים כי העלות החברתית של איסור השימוש במריחואנה היא גבוהה במיוחד: לפי נתוני ה-FBI, ב-2012 בוצעו 658 אלף מעצרים בשל אחזקת מריחואנה, זאת לעומת 256 אלף מעצרים הקשורים לקוקאין, הרואין ושאר הנגזרות שלהם. מעבר לכך, המעצרים מצביעים על דפוס גזעני, שכן מרבית העצורים הם שחורים צעירים, שחייהם נהרסים כתוצאה מכך.

 

המחברים מודים כי יש צורך לקיים דיון פתוח בנוגע להשפעות הבריאותיות של המריחואנה, אך להערכתם הראיות מצביעות באופן בולט על כך שהתמכרות ותלות הן בעיות שוליות יחסית, במיוחד בהשוואה לאלכוהול או טבק. שימוש מתון במריחואנה לא מהווה סיכון למבוגרים בריאים, הם מדגישים. בהתאם, המחברים שוללים מכל וכל את הטענות כי שימוש במריחואנה מהווה פתח לשימוש בסמים מסוכנים יותר. במקביל, הם מודים כי יש חששות מוצדקים לגבי ההשפעה של מריחואנה על ההתפתחות של המוח בגיל ההתבגרות, ולפיכך הקריאה היא לאפשר את המכירה רק לאנשים מעל גיל 21.

 

עם זאת, בעיתון מודעים לכך שתחת הקונגרס הנוכחי ההצעה הזו, בדומה להצעות רבות אחרות ככל הנראה תיתקע, אך מדגישים כי הגיע זמן לבטל את הגרסה הזו של חוק היובש. המאמר הנוכחי הוא הראשון בסדרה של מאמרים המתוכננים להתפרסם בעיתון, שיספקו חומרים נוספים למחשבה בנושא וינסו לפתור את הבעיות הקשורות ללגליזציה של מריחואנה. בעיתון אף מבקשים מהקוראים להציע רעיונות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x