$
חברה וסביבה

הטיפול הניסיוני נכשל: מת האדם הראשון שנדבק באבולה בארה"ב

תומאס אריק דאנקן הגיע לארה"ב מליבריה ב-20 בספטמבר, ושמונה ימים לאחר מכן אושפז בבית חולים בדאלאס, וטופל בתרופה ניסיונית; הבנק העולמי פרסם היום דו"ח שלפיו הנגיף הקטלני עלול לגרום נזק של 33 מיליארד דולר לכלכלת מערב אפריקה

שירות כלכליסט 19:0208.10.14

תומאס אריק דאנקן, האדם הראשון שאובחן בארה"ב כחולה בנגיף האבולה, מת היום בבית החולים בדאלאס.

 

 

 

 

ב-20 בספטמבר הגיע דאנקן לארה"ב מליבריה - אחת המדינות הראשונות בהן התפרץ הנגיף הקטלני - כדי להשתתף בטקס סיום התיכון של בנו. ב-24 בספטמבר הוא החל לסבול מתסמינים של הנגיף הקטלני; יומיים לאחר מכן הוא פנה לבית החולים - אך נשלח לביתו. ב-28 בספטמבר הוא הגיע שוב לבית החולים - ואז אובחן כחולה אבולה. 

 

דאנקן טופל בתרופה ניסיונית מתוצרת חברת צ'ימריקס - שקיבלה את אישור ה-FDA. ואולם התרופה לא הצליחה לעצור את הנגיף וכאמור היום מת דאנקן בבית החולים.

 

בתוך כך, הבנק העולמי הודיע היום כי נגיף האבולה המתפשט במערב אפריקה עלול לגרום לנזק של כ-33 מיליארד דולר לכלכלת האזור. "תגובה מהירה של הקהילה הבינלאומית היא קריטית", נכתב בדו"ח שפרסם הבנק על הנזק הכלכלי העלול להיגרם על ידי נגיף האבולה.

 

הבנק העולמי וקרן המטבע העולמית האיצו בשבועות האחרונים את הסיוע הכספי לאזורים שספגו את המכה הקשה ביותר - סיירה לאון, גינאה וליבריה - שכלכלתן ספגה מכה קשה בשל המגיפה.

 

ליבריה ליבריה צילום: cc by tweefur

 

נשיא הבנק העולמי ג'ים יאנג קים, אמר כי המגיפה יכולה לגרום לאסון כלכלי למדינות אלו אם לא תיבלם עד סוף השנה. הארגון אמר שהמכה הכלכלית עלולה להיות רחבת היקף ועמוקה יותר ממה שהיה נראה בתחילה.

 

"אנו רחוקים מלהניח כי המגיפה תיבלם על דצמבר. סביר כי בטווח הבינוני נראה את התפשטותה של המגיפה ושל נזקיה הכלכליים באזור הרחב יותר של מערב אפריקה", נאמר בדוח.

 

אם הנגיף לא יחוסל בחודשים הבאים, עלולות ליבריה וסיירה לאון להידרדר למצוקה כלכלית קשה. "ההשלכות הכלכליות כבר חמורות ביותר בליבה הכלכלית של שלוש מדינות אלו ובייחוד ליבריה וסיירה לאון, והן עלולות להפוך לקטסטרופליות", בתרחיש של תהליך בלימה איטי, אמר הבנק.

 

המחיר האנושי שגבתה המגיפה משלושת המדינות החלשות כבר עתה הוא הרסני. אולם הנזק הכלכלי החמור ביותר נגרם מהפחד מהתפשטותה של המגיפה. חקלאים זנחו את אדמותיהם, בעלי עסקים סגרו את עסקיהם ויצרנים צמצמו את התפוקה.

 

הבנק מעריך כי אם תתפשט המגיפה למדינות השכנות הגדולות יותר, מקץ שנתיים היקף הנזק יגיע לכדי 33 מיליארד דולר, עד סוף 2015. אם תיבלם המגיפה מוקדם יותר העלויות יכולות להיות 4 מיליארד דולר לאזור.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x