$
כלכלה ומדיניות

סימולציה של משבר: ארה"ב ובריטניה יתרגלו קריסת בנק גדול

ביום שני יוועדו שרי האוצר והנגידים של שתי המעצמות על מנת להגות תוכנית התמודדות משותפת למקרה הבא של קריסת בנק גדול שפועל בשתי המדינות. שר האוצר הבריטי אוסבורן: "אני רוצה לוודא שנוכל להימנע מחילוצים מכספי משלמי המסים"

שירות כלכליסט 10:0811.10.14

רגולטורים מארה"ב ומבריטניה יתכנסו בשבוע הבא בניסיון למצוא תוכנית התמודדות משותפת למקרה הבא של קריסת בנק. ביום שני יערכו ג'ק לאו, שר האוצר האמריקאי וג'ורג' אוסבורן, מקבילו הבריטי את הסימולציה המשותפת הראשונה להתמודדות עם מקרה של בנק גדול הפועל בשתי המדינות שנקלע לצרות.

 

משתתפים נוספים באירוע יהיו יו"ר הבנק הפדראלי המרכזי, ג'נט ילן ונגיד הבנק הבריטי המרכזי מארק קרני, וכן מנהלי סוכנויות הרגולציה. הקרן האמריקאית לביטוח פיקדנות (FDIC) היא שתארח את הכינוס.

 

יו"ר הבנק הפדראלי האמריקאי, ג'נט ילן יו"ר הבנק הפדראלי האמריקאי, ג'נט ילן צילום: איי פי

 

"אין כל ספק כי ב-2008 הנחת היסוד של קודמי בתפקיד ושל אחרים הייתה שבנקים כמו רויאל בנק אוף סקוטלנד ואחרים היו גדולים מכדי ליפול", מסר אוסבורן. "כעת אני רוצה לוודא שיש לנו אפשרויות ממשיות, ושנוכל להימנע מחילוצים מכספי משלמי המסים. אני בטוח למדי שזו הגישה הנוכחית".

 

החוקים הוקשחו

 

בשש השנים שעברו מאז המשבר הפיננסי המחוקקים והרגולטורים הקשיחו את החוקים על מנת להוכיח כי לא ימהרו להשתמש בכספי משלמי המסים כדי לחלץ בנקים במקרה של משבר נוסף. החוקים כוללים דרישה להעלאת הלימות ההון והקצאת כספים לכיסוי הפסדים. כמו כן, הבנקים נדרשו להגות תוכניות להתמודדות עם מקרה של פשיטות רגל.

 

אולם הצלת בנקים גדולים כמו דויטשה בנק, סיטיגרופ וג'יי.פי.מורגן, שלהם פעילות במספר מדינות, התגלתה כנושא בעייתי יותר. לפיכך, האמריקאים והבריטים החליטו לבחון תרחישים היפותטיים שונים, לדוגמה קריסה של בנק אמריקאי שפועל גם בבריטניה ומנגד התמוטטות של בנק בריטי גדול שיש לו פעילות גם בארה"ב. המסקנות יתפרסמו לאחר סיום הסימולציות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x