כלכלן סיני בכיר: "הצמיחה ב-2015 תעמוד על 7%, הכי נמוכה מ-1990"
לדברי הכלכלן הראשי במכון מחקר ממשלתי, ירידה ביצוא ובפיתוח הנדל"ן, יהיו כעת הגורמים המרכזיים שיאטו את הצמיחה במשק הסיני
הצמיחה הכלכלית של סין צפויה לעמוד על 7% ב-2015, אלא אם הממשלה תגביר את התמריצים למשק, כך טוען פאן ג'ינפינג, הכלכלן הראשי במכון מחקר ממשלתי.
- האטה בסין: הצמיחה בשיעור הנמוך ביותר מאז המשבר הפיננסי העולמי
- עוד חמצן לבנקים בסין: הבנק המרכזי צפוי להזרים 32.7 מיליארד דולר
- סין: האינפלציה בשפל של כמעט 5 שנים
לדבריו, ירידה ביצוא ובפיתוח הנדל"ן, הנחשבים לשני המנועים העיקריים מאחורי הצמיחה הכלכלית של המדינה בשנים האחרונות, יהיו כעת הגורמים המרכזיים דווקא להאטה בצמיחה.
התחזית של פאן תואמת להערכה הרווחת בקרב הכלכלנים, לפיה הכלכלה הסינית בדרך לרשום את הצמיחה השנתית הנמוכה ביותר מאז 1990, זאת לאחר שבכירי הממשל רמזו בדבריהם כי יסכימו לקבל צמיחה חלשה יותר.
"איני שולל אפשרות שנראה צמיחה שנתית של פחות מ-7% בכמה מהרבעונים בשנה הבאה", הוסיף פאן. התחזית שלו מבוססת על המחקר של המרכז הממשלתי למידע, הפועל במסגרת ועדת הפיתוח הלאומי והרפורמות. במרכז משתמשים בנתוני הייצור התעשייתי של סין כמדד מרכזי לחיזוי צמיחה כלכלית.
"בששת החודשים הקרובים, הצמיחה הכלכלית אינה צפויה להתאושש בצורה משמעותית", אמר פאן במהלך כנס שנערך בשנגחאי. הממשלה בסין נמנעת בינתיים מיישום תמריצים מרחיקי לכת. ראש הממשלה לי קצ'יאנג, הביע העדפה לביצוע שינויים במדיניות, בעוד שנגיד הבנק המרכזי, ז'ו שיאוצ'ואן הבטיח לדבוק בעמדה מוניטארית זהירה. יעד הצמיחה השנתי לרוב מוכרז על ידי ראש הממשלה בקונגרס הלאומי הנערך במרץ, ומבוסס על פגישות שמקיימים קובעי המדיניות בכנס הכלכלי המתקיים לקראת סוף השנה.
הצמיחה הכלכלית של סין נותרה ב-2013 ללא שינוי על שיעור של 7.7%, אך לפי ההערכות עלולה להצטמצם ל-7.3% השנה.