צעירי איטליה וספרד הפסימיים ביותר ביבשת לגבי מצבם הכלכלי
מחקר חדש: בקרב הנוער הספרדי רק 49% מגדירים עצמם כאופטימיים לגבי עתידם, ואילו באיטליה רק 41% רואים עתיד ורוד
המחקר החדש, שביקש לבדוק את השפעת העידן הדיגיטלי על החינוך והתעסוקה של צעירי אירופה, נערך בקרב כ־6,000 צעירים, מתשע מדינות ברחבי אירופה: בריטניה, גרמניה, איטליה, הולנד, צ'כיה, ספרד, אירלנד, טורקיה ופורטוגל.
בראש סולם הייאוש ובתחתית סולם האושר מצויים צעירי ספרד ואיטליה. בקרב הנוער הספרדי רק 49% מגדירים עצמם כאופטימיים לגבי עתידם, ואילו באיטליה רק 41% רואים עתיד ורוד. עוד מצא המחקר כי שלושה מתוך ארבעה צעירים במדינות אלה מאמינים כי יוכלו להתפתח רק מחוץ למדינתם. יתרה מכך, כ־60% מהנשאלים הספרדים בסקר ציינו כי בכוונתם להגר. זאת לעומת גרמניה, שבה רק 21% מהנשאלים דיווחו על כוונות להגירה.
מצב רוחם הירוד של צעירי אירופה קשור קשר הדוק לאפשרויות התעסוקה במדינתם. ואכן, המחקר מצא כי במדינות ה"אופטימיות" יותר, הצעירים עובדים יותר ומובטלים פחות. בגרמניה, צ'כיה ובריטניה, למשל, 38% עד 44% עובדים במשרה מלאה. לעומתם, רק 18% מצעירי איטליה ו־20% מצעירי ספרד עובדים במשרה מלאה.
שוק העבודה באירופה, ובעיקר במדינותיה הדרומיות, גורם לצעירים רבים לתהות אם יש להם עתיד במדינתם. שקיעתה של אירופה למיתון צפויה להגדיל את מגמת הייאוש של צעירי היבשת.