$
כלכלה ומדיניות

ארה"ב שוקלת "תגובה מידתית" להתקפת הסייבר על אולפני סוני

עם זאת דובר הבית הלבן סירב לומר האם ארה"ב קבעה סופית שצפון קוריאה עומדת מאחורי ההתקפה, ששיתקה את מחשבי סוני ואילצה אותה לדחות את הקרנת "ראיון סוף"

שירות כלכליסט 13:3119.12.14

ממשל אובמה שוקל לנקוט "תגובה פרופורציונאלית" על התקפת הסייבר על מחשבי אולפני סוני, והוא מודאג מכך שההתקפה תוכננה מראש כדי להצית תגובה אמריקאית רחבת היקף, כך לפי דובר הבית הלבן ג'וש ארנסט. עם זאת, ארנסט סירב לומר האם ארה"ב קבעה סופית שצפון קוריאה היא שעומדת מאחורי ההתקפה, ששיתקה את מחשבי סוני ואילצה את החברה לדחות את הקרנת הסרט "ראיון סוף" (The Interview).

 

"ההתקפה בוצעה על ידי אדם מתוחכם, והחקירה האמריקאית מתקדמת", ניאות ארנסט לומר. הוא הוסיף כי האופי של התקיפה הופכת אותה לעניין של ביטחון לאומי, ולא רק לבעיה כלכלית. אדם המקורב לחקירה, שביקש להישאר בעילום שם, טען אתמול כי לרשויות החוק ולסוכנויות המודיעין האמריקאיות מספיק ראיות המצביעות על כך שממשלת צפון קוריאה היא שאחראית למהלך. לדבריו של ארנסט, התקיפה והתגובה האמריקאית האפשרית עמדו במרכז התדרוכים הרגילים בבית הלבן בין נציגי סוכנויות המודיעין, רשויות אכיפת החוק, הצבא והדיפלומטים.

 

"הנושא הזה העסיק את הנשיא ביומיים האחרונים", הודה ארנסט, אך לא פירט את אפשרויות התגובה שנידונו. "צוותי הביטחון הלאומי של אובמה מביאים בחשבון את העובדה שצריך למצוא תגובה פורפוציונאלית", הסביר. "שחקנים מתוחכמים, כשהם מבצעים פעילות מסוג זה, מחפשים לקבל תגובה מארה"ב, ואנחנו מודעים לכך".

 

כרזה של "ראיון סוף" כרזה של "ראיון סוף"

סוני הודיעה אתמול כי דחתה את תאריך תחילת הקרנת הסרט, שנקבע במקור ל-25 בדצמבר, זאת לאחר שכמה רשתות קולנוע סרבו להקרין את הסרט.

 

דיוויד מקסוול, קצין לשעבר בכוחות המיוחדים של ארה"ב ומומחה לענייני אסיה, מעריך כי בפני ארה"ב עומדות כמה אפשרויות שיוכלו להיות בעלות השלכות על המשטר של קים ג'ונג און; כך, ארה"ב יכולה לנקוט צעדים נגד הפעילויות הלא חוקיות של המשטר ולהטיל סנקציות על מוסדות פיננסיים. בנוסף, ארה"ב יכולה להפעיל לחץ על מדינות נוספות להקשות על דיפלומטים מצפון קוריאה להשתמש בחסינות שלהם כדי להכניס הון זר למדינה. מקסוול מציע עוד שארה"ב תגביר את האכיפה ותצא במבצעי סייבר. ואולם ג'ייסון הילי, מנהל מכון הסייבר בוושינגטון, מעריך כי ישנה סבירות נמוכה שארה"ב תגיב בהתקפת סייבר, מכיוון שדריסת הרגל של האינטרנט בצפון קוריאה קטנה מאוד. "זה כמעט כמו להשתמש בחיל האוויר נגד דעאש", הוא אומר. "אם לרעים יש רק טנדרים, יש גבול לכמות הנזק שאפשר לעשות". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x