רוסיה תזרים 16.5 מיליארד דולר לבנקים - החל מראשית 2015
זאת במטרה להגן עליהם מהסנקציות הכלכליות של המערב. הרובל מתחזק היום ב-3.5%, לאחר ששר האוצר סילואנוב אישר כי משרדו מכר מט"ח ועל רקע הציפיות שהיצואנים יגבירו את מכירת הדולרים שבידיהם
הבית התחתון של הפרלמנט הרוסי אישר היום (שישי) הצעת חוק שתאפשר הזרמה של טרליון רובל (16.5 מיליארד דולר) למגזר הבנקאות של המדינה, זאת במסגרת הצעדים שננקטים כדי להגן על הבנקים הרוסיים מהסנקציות הכלכליות שמטילות מדינות המערב בעקבות המשבר עם אוקראינה.
- פוטין: "לא נבזבז רזרבות להגנת הרובל, הכלכלה תתגבר תוך שנתיים"
- בהלה ברוסיה: הביקוש לדירות זינק פי שלושה
- האולגרכים בני טיפוחו של פוטין הפסידו השנה 50 מיליארד דולר
המיתון במדינה והסנקציות הגבילו את הגישה של הבנקים ברוסיה לשוקי ההון הבינלאומיים, והזניקו את עלויות המימון בצורה חדה כלפי למעלה. שר האוצר אנטון סילומנוב אמר לעיתונאים כי הבנקים יתחילו לקבל את ההון הנוסף כבר בתחילת השנה הבאה, והחוק יכסה את כל הסיכונים שעומדים בפניהם. החוק עדיין צריך לזכות באישור הבית העליון ואז ימתין לחתימתו של הנשיא ולדימיר פוטין.
הרובל הרוסי מתחזק היום ב-3.5% לכ-59.8 רובל לדולר, לאחר שסילואנוב אישר כי משרדו מכר מט"ח ועל רקע הציפיות שהיצואנים יגבירו את מכירת הדולרים שבידיהם.
ההתאוששות ברובל מגיעה לאחר ירידות חדות כל השבוע, כשהוא אף איבד 20% מערכו מול הדולר ביום אחד. הירידות מאיימות על היציבות הפיננסית היחסית עליה ביסס הנשיא פוטין את הפופולאריות שלו.
אנליסטים ברוסבנק מעריכים כי הרובל עשוי להתייצב על רמה של 60-62 לדולר. הלחצים שמפעילה הממשלה הרוסית על היצואנים לא לאגור את ההכנסות שלהם במטבעות זרים, נתפסים כגורם חיובי נוסף עבור המטבע הרוסי, אשר מאז תחילת השנה נחלש ב-45% מול הדולר.
בשבוע הבא מתחילת תקופת המס של סוף החודש, במסגרתה היצואנים הרוסיים חייבים להמיר את ההכנסות שלהם במטבעות זרים לרובל כדי לשלם מסים.
סילואנוב אמר מוקדם יותר השנה כי הרובל יתחזק בתחילת השנה הבאה. ההתערבות המילולית שלו נתפסת כחלק מהמאמצים של הממשלה לחזק את המטבע. הבנק המרכזי הוציא השנה כבר למעלה מ-80 מיליארד דולר בניסיון להגן על המטבע המקומי, על רקע הצניחה במחירי הנפט והסנקציות שהטילו המערב בעקבות המעורבות הרוסית במשבר באוקראינה, שפגעו בתאבון המשקיעים.
בתוך כך, יצרנית הרכב ניסן-רנו הודיעה כי הפסיקה לקבל ברוסיה הזמנות לחלק מהדגמים שלה, ועשויה להעלות את המחיר של דגמים אחרים אם הרובל ימשיך לרדת. "הקפאנו הזמנות", אמר המנכ"ל קרלוס גוהן. "ההקפאה היא רק על חלק מהדגמים. אמרנו 'סליחה, אבל עד שלא נראה לאן המצב הולך אנחנו לא מקבלים הזמנות'".