מנכ"ל אולפני סוני: "הביטוח יכסה את הנזקים ממתקפת ההאקרים"
מייקל לינטון: "העלות נמוכה ממה שאנשים חושבים ובהחלט לא מהווה הפרעה לתקציב שלנו"; מומחים: עלות המתקפה - 100 מיליון דולר
- אובמה אישר עוד סנקציות נגד צפון קוריאה - בתגובה לפריצה למחשבי סוני
- כך פרץ קים ג'ונג און את הדרך למהפכה בקולנוע המקוון
- "ראיון סוף" זכה ל-200 אלף הורדות בתוך 10 שעות
"העלות נמוכה ממה שאנשים חושבים ובהחלט לא מהווה הפרעה לתקציב שלנו", אמר לינטון בראיון לסוכנות החדשות רויטרס, שבעה שבועות לאחר התקפת הסייבר. בממשל האמריקאי מפנים אצבע מאשימה כלפי צפון קוריאה.
לפי חלק מהמומחים, המתקפה תעלה לסוני 100 מיליון דולר. הסכום כולל את עלות תיקון והחלפת המחשבים, נקיטת צעדים למנוע התקפות עתידיות והפסדים כתוצאה מההפרעה לפעילות החברה.
המתקפה שכוונה נגד זרוע הבידור של סוני נחשבת לקשה ביותר נגד חברה פרטית הפועלת בארה"ב. היא מחקה כמויות עצמומות של מידע והדליפה מיילים חסויים, מידע רגיש על העובדים והעתקים פירטיים של סרטים חדשים.
"זה הרגיש כמו שמישהו פורץ לך לבית ואז שורף אותו עד היסוד", טוען לינטון. "אחד החוקרים אמר לי שמי שכתב את התוכנה הפוגענית היה מאד עצבני".
ב-FBI קבעו כי ממשלת צפון קוריאה עומדת מאחורי המתקפה, שהתרחשה לקראת שחרורה לאקרנים של הקומדיה "ראיון סוף", שמציגה ניסיון התנקשות במנהיג המדינה, קים ג'ונג-און. בצפון קוריאה הספיקו כבר להכריז על הסרט כ"הכרזת מלחמה".
אולם לינטון אומר שאף שהיה קשה לעבוד בלי רשת, בחברה לא פספסו תאריכי יעד להפקות קולנוע וטלוויזיה. הוא הוסיף כי הרכבת ההצהרה הפיננסית של החברה תהיה מעט יותר מורכבת כעת, אך תתפרסם בזמן.
בשבוע הבא אמורה לחזור לפעול מערכת המיילים של 6,000 העובדים, בעוד שמערכת המחשב ככל הנראה רק תשוב לפעילות בעוד שלושה עד שישה שבועות.