$
כלכלה ומדיניות

S&P הורידה את דירוג האשראי של יוון - מתקרב לדירוג "זבל"

הסוכנות הבינלאומית הורידה את הדירוג למדינה מוכת החובות מרמה של B לרמה של B מינוס ושמה אותו ברשימת מעקב. מודי'ס גם שמה את דירוג יוון תחת מעקב

שירות כלכליסט 20:2206.02.15

עוד צרות ליוון. אחרי שהבנק האירופי המרכזי הקשיח השבוע את תנאי החילוץ ליוון, מודיעה כעת סוכנות הדירוג הבינלאומית S&P כי היא חותכת את דירוג האשראי של המדינה מרמה של B לרמה של B מינוס - ובכך מתקרבת יוון לדירוג "זבל". הדירוג נשאר תחת רשימת מעקב - כלומר שהוא עלול לרדת שוב בתקופה הקרובה.

 

לאחר נעילת המסחר בוול סטריט גם סוכנות מודי'ס שמה את דירוג האשראי של יוון שעומד כעת על caa1 תחת מעקב עם אפשרות ממשית להורדה, בשל חששה מכישלון השיחות של יוון עם נושיה.  

 

"אילוצי נזילות צמצמו את הזמן שבמהלכו הממשלה החדשה של יוון יכולה להגיע להסכם עם נושיה הרשמיים על תכנית מימון", נכתב בהחלטת הסוכנות."אנו מאמינים כי פוטנציאל אי הוודאות סביב התזמון וההצלחה של הסכם כזה מדכאים את ההשקעה ואת התאמות המס", נמסר.

 

בתוך כך, שר האוצר ההולנדי המשמש כיו"ר שרי האוצר של גוש היורו, אמר הערב כי "עד ה-16 בפברואר, אז יוועדו שרי האוצר של הגוש, יוון חייבת להגיע להסכמה על הארכת תוכנית החילוץ שלה". לדבריו, הסיבה ל'דד-ליין' הזה הוא שכמה ממדינות גוש היורו חייבות להציג את ההסכם לפרלמנט שלהם. "הזמן יתחיל להיות מאוד לחוץ ליוונים אם לא יבקשו את ההארכה עד אז", אמר. תוכנית הילוץ היוונית מגיעה לסיומה ב-28 בפברואר.

 

מימין: שר האוצר היווני ורופקיס ושר האוצר הגרמני שויבלה מימין: שר האוצר היווני ורופקיס ושר האוצר הגרמני שויבלה צילום: רויטרס

 

שר האוצר של יוון יאניס ורופקיס נפגש אתמול בברלין עם עמיתו הגרמני, וולפגנג שויבלה. זאת לאחר שנפגש שלשום גם עם נציגים של הבנק המרכזי האירופי בפרנקפורט. ורופקיס אמר לאחר הפגישה כי "ביססנו קו תקשורת מצוין הנותן לי עידוד רב לעתיד". עם זאת, הפגישה הוגדרה כ"טעונה" ולא הניבה ככל הנראה, תוצאות חיוביות.

 

במהלך הפגישה אמר ורופקיס: "מצבה של יוון כעת דומה לזה של גרמניה בשנות ה-30 של המאה הקודמת, לפני עליית הנאצים לשלטון". הוא הוסיף, כי "כשאני אחזור היום הביתה, אני אשוב למדינה שבה המפלגה השלישית בגודלה אינה מפלגה ניאו-נאצית, אלא מפלגה נאצית". ורופקיס התייחס בדבריו למפלגת "השחר המוזהב", שקיבלה 6.3% מקולות המצביעים בבחירות שנערכו ביוון בחודש שעבר, והפכה בכך למפלגה השלישית בגודלה במדינה.

 

המזומנים ייגמרו

 

במסיבת עיתונאים משותפת, שהתקיימה לאחר הפגישה, אמר שויבלה כי הם "הסכימו שלא להסכים". בתגובה אמר ורופקיס: "מנקודת המבט שלי, אפילו לא הסכמנו שלא להסכים".

 

לפי פרסום ב"בלומברג", הממשלה היוונית עשויה למצוא עצמה ללא מזומנים ב-25 בפברואר, אלא אם כן תוגדל המגבלה בסך 17 מיליארד דולר להלוואה לטווח קצר - שנקבעה על ידי שלישיית הנושים הרשמיים של יוון - המועצה האירופית, הבנק האירופי המרכזי וקרן המטבע הבינלאומית (הטרויקה)

בטל שלח
    לכל התגובות
    x