גרמניה מנסה להרגיע את האווירה: "מעוניינים שיוון תישאר בגוש היורו"
שר האוצר הגרמני שויבלה אמר אמש כי אינו פוסל אפשרות שהמדינה תעזוב את גוש היורו; דובר של מרקל הבהיר היום כי "המטרה היא לשמור על שלמות גוש היורו"
"המטרה של ממשלת גרמניה, של הקנצלרית ושל שר האוצר היתה תמיד, מאז פרוץ המשבר, לשמור על שלמות גוש היורו ולייצבו; המטרה הפוליטית שלנו היא להשאיר את יוון בגוש היורו" - כך אמר היום דובר קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל.
- יוון: "נחרים רכוש גרמני אם לא נקבל פיצויי מלחמה"
- ראש ממשלת יוון דרש משר האוצר: "מעשים במקום דיבורים"
- שר האוצר היווני: "התיירים יעזרו לנו ללכוד מעלימי מס"
הדובר התעקש כי השגת פתרון למשבר היווני אינה "עניין פרטי" של ברלין ואתונה - אלא משימה עבור יוון ויתר חברות גוש היורו.
אתמול אמר שר האוצר הגרמני וולפגנג שויבלה כי תיתכן יציאה בלתי מתוכננת של יוון מגוש היורו; הוא הדגיש את התסכול הגובר והולך של גרמניה מממשלת השמאל החדשה של יוון. לדבריו, "האחריות והיכולת לקבוע מה יקרה נמצאות בידיים יווניות; ומאחר שאנחנו לא יודעים בדיוק מה מתכננת הממשלה באתונה - איננו יכולים לפסול את האפשרות של פרישה יוונית מגוש היורו".
בתוך כך, הקרב המילולי בין המדינות החריף השבוע, לאחר ששויבלה התייחס בבריסל להצהרה שעליה חתם עמיתו היווני יאניס ורופקיס ב-20 בפברואר במסגרת ההסכם להארכת תוקף חבילת החילוץ, ואמר: "כדאי שיעיין בהצהרה. אני מוכן להשאיל לו את העותק שלי אם הוא צריך". לפי פרסומים שונים, שויבלה גם אמר כי ורופקיס "נאיבי באופן מטופש".
בעקבות הדברים הגיש שגריר יוון בברלין תלונה רשמית. דובר משרד החוץ היווני דחה טענות כאילו התלונה מבוססת על "תרגום שגוי" של דברי שויבלה: "נהפוך הוא, הסיבה לתלונה שהוגשה לממשלה של מדינה חברה, בעלת ברית ושותפה, מבוססת על מהות דבריו של שויבלה".
במקביל, ממשלת יוון הודיעה השבוע כי תחדש את פעילותה של ועידה מיוחדת שהוקמה כדי לקבל פיצויים מגרמניה על פשעי מלחמת העולם השנייה. ראש הממשלה אלכסיס ציפרס אמר כי "נכבד את ההתחייבויות לנושים, כולל גרמניה, אבל לא נוותר על הדרישה שלנו לפיצויים".