מדינות המפרץ: מתחייבים להעביר למצרים סיוע בסך 12 מיליארד דולר
התחייבותן של סעודיה, כווית ואיחוד האמירויות לתמוך במשטרו של א-סיסי נמסרה בוועידה הכלכלית בשארם א-שייח'; ארה"ב, לעומתן, לא הכריזה על סיוע נוסף
סעודיה, כווית ואיחוד האמירויות התחייבו להעביר 12 מיליארד דולר למען ייצוב הכלכלה המצרית. זהו צעד נוסף בשורה של מהלכים מצד מדינות המפרץ הפרסי לתמיכה בנשיא המצרי עבד אל-פתאח א-סיסי. ההתחייבות התקבלה במהלך הכנס הבינלאומי שנערך בשארם א-שייח'. מנגד, ממשל אובמה לא התחייב להעביר סיוע כלכלי וצבאי נוסף למצרים, סימן נוסף לחששה של וושינגטון בנוגע לקצב יישום הרפורמות הפוליטיות במדינה.
- מבוכת ענק לממשלת מצרים: סרטון פורנו צולם ליד הפירמידות
- מצרים בונה פירמידה חדשה, גבוהה בהרבה מזו של גיזה
- מצרים וקפריסין חתמו על מזכר הבנות לפיתוח מאגר אפרודיטה שבשליטת נובל אנרג'י ודלק
בכנס ההשקעות השתתפו מזכיר המדינה האמריקאי ג'ון קרי, וכן נציגים מחברות גדולות כמו ג'נרל אלקטריק, מיקרוסופט וקוקה קולה. "ארה"ב מחויבת לתמוך ברפורמות הכלכליות של מצרים, ואני חושב שכבר ניתן לראות את ההשפעה שלהן", אמר קרי בסיום הכינוס, אך לא כאמור הכריז על סיוע נוסף.
לעומת ארה"ב, סעודיה ואיוד האמירויות שיבחו את א-סיסי, ובעיקר את התנגדותו לתנועת האחים המוסלמים. "כולנו חייבים לעמוד לצידה של מצרים, מכיוון שהביטחון והיציבות שלה הם אבן הפינה של הביטחון והיציבות של האזור כולו", מסר מנהיג דובאי, השייח מוחמד בין ראשיד אל-מכתום.
מאז עלייתו של א-סיסי לשלטון, התחייבו סעודיה ואבו דאבי להעביר למעלה מ-20 מיליארד דולר לממשלה המצרית. זאת בעוד ממשל אובמה התחייב להעביר פחות מ-2 מיליארד דולר, ואף הקפיא העברת ציוד צבאי, כולל מטוסי קרב מסוג F-16.
בפתיחה הוועידה הודה א-סיסי למדינות המפרץ הפרסי על תמיכתן, והבטיח להוריד את שיעור האבטלה ולהילחם בטרור על מנת להתניע מחדש את הכלכלה. מצרים, המונה 90 מיליון תושבים, סובלת בעיקר משיעור גבוה של אבטלת צעירים, שנחשבת לאחד הגורמים העיקריים שהובילו למחאה שהדיחה את הנשיא חוסני מובארק.