המדינות הטובות בעולם לנשים
שיוויון בשכר ובהזדמנויות הקידום, חופשת לידה בתשלום וייצוג בבית הנבחרים - באילו מדינות חיי הנשים הם הטובים ביותר והיכן ממוקמת ישראל ביחס אליהן
בריטניה היא המדינה הנדיבה ביותר לאמהות טריות
בריטניה היא המדינה המעניקה חופשת לידה בתשלום הארוכה ביותר מבין המדינות המפותחות – 40 שבועות, או 280 ימים. מבין מדינות ה-OECD בריטניה היא המדינה הנדיבה ביותר לאמהות טריות. באיטליה נהנות האמהות מחופשה בתשלום שכר מלא במשך 140 ימים. ארה"ב היא המדינה המפותחת היחידה בעולם שלא מבטיחה חופשת לידה בתשלום לעובדות, חופשת לידה בתשלום או לא בתשלום תלויה בתנאי ההעסקה האינדיבידואלים של כל אישה בארה"ב.
בישראל חופשת הלידה היא באורך 14 שבועות, או 98 ימים, בדומה למצב הקיים בגרמניה.
נשים בשוויץ הכי מרוצות מחייהן
על פי מדד "החיים הטובים" (Better Life Index) של ה-OECD נשים בשווייץ מדווחות על הרמה הגבוה ביותר מבין כל אחיותיהן בשביעות הרצון הכללית, עם דירוג של 7.8. בסך הכול, נראה שכולם מאושרים בשווייץ, שם 84% מהתושבים דיווחו על יותר חוויות טובות (תחושת הישג, נינוחות, הנאה וכדומה) ברמה היומיומית מאשר חוויות שליליות (כאב, דאגה, עצב, שעמום וכדומה). לשם השוואה, הממוצע של ה-OECD הוא 76%. בישראל רק 65% דיווחו כי הם מרוצים מחייהם, פחות מהממוצע במדינות המפותחות.
ברואנדה יש הכי הרבה נשים במשרות ציבוריות
מתוך 190 מדינות, רואנדה מדורגת במקום הראשון במספר נציגות ציבוריות, בשני בתי הפרלמנט של המדינה – 63.8% מחברי הבית
התחתון ו-38.5% נשים מחברי הבית העליון הן נשים. בסך הכל יש ברואנדה 51 חברות פרלמנט מתוך 80. ארה"ב מדורגת במקום ה-72 וישראל נמצאת במקום ה-58 עם שיעור של 22% בייצוג נשים בכנסת.
על אף שדירוג זה מפתיע למדי, הרי שיש לזכור שאחרי רצח העם שארע ברואנדה ב-1994, כ-70% מאוכלוסייתה היא נשים. על כן נקטה הממשלה צעדים לאפשר להן להשתלב בפוליטיקה. על פי ה"וושינגטון פוסט" החוקה של הרפובליקה של רואנדה מ-2003 מחייבת ש"לפחות 30% מכל המושבים הפרלמנטרים ובקבינט ישוריינו לנשים".
נשים מרגישות ביטחון אישי גבוה ביותר בגיאורגיה
אכן, גיאורגיה, לשעבר רפובליקה בברית המועצות, הוא המקום שבו נשים מרגישות הכי בטוחות ללכת ברחוב בלילה. אולם יש לציין שייתכן שהסטנדרטים של ביטחון אישי של נשות גיאורגיה אינו דומה לכאלו במדינות אחרות.
רואנדה וסינגפור עשו צעדים משמעותיים בשיפור זכויות הנשים ועל כן הן מדורגות גבוה בדירוג הביטחון האישי. אולם על פי מכון גאלופ שערך את הסקר, "במדינות רבות ברשימה, ובכללן טג'יקיסטן ולאוס, יש משטרים רודנים שבהם כוחות הביטחון מפעילים דרגה גבוה ביותר של שליטה על האוכלוסייה ועל כן ייתכן שביטחון אישי מגיע על חשבון חירות הפרט".