לוס אנג'לס מכפילה לעובדיה את שכר המינימום
העיר השנייה בגודלה בארה"ב מתכוונת לעלות את שכר המינימום מ-9 דולר ל-15 דולר לשעה עד 2020 וערים נוספות מאחוריה. הכלכלן מייקל רייך: "זו הנורמה החדשה, במיוחד באזורים שבהם הדיור יקר"
לוס אנג'לס, העיר השנייה בגודלה בארה"ב, מתכוונת לעלות את שכר המינימום מ-9 דולר ל-15 דולר לשעה עד 2020. אתמול (ג') הצביעה מועצת העירייה בעד ההעלאה, המהווה את אחד הניצחונות המשמעותיים ביותר עד כה לקמפיין להעלאת שכר המינימום במדינה. כמה חברות גדולות, ביניהן וולמארט ופייסבוק, כבר הכריזו כי בכוונתן לעלות את השכר המינימלי שהן משלמות לעובדים. בנוסף, בערים נוספות כמו סן פרנסיסקו, שיקגו, סיאטל ואוקלנד, אישרו העלאות דומות, ועשרות ערים נוספות, כולל ניו יורק, שוקלות את המהלך. "אנחנו מובילים את המדינה. איננו מתכוונים לחכות עד שוושינגטון תחלץ את האמריקאים מהעוני", מסר בתגובה ראש העיר אריק גרסטי.
- יש מדינות בהן אפשר לחיות משכר מינימום - ואיפה ישראל בדירוג?
- האם אתם מרוויחים יותר ממנהלת משרד בפינלנד? השוו את השכר שלכם לשאר העולם
- נשיא ונצואלה העלה ב-30% את שכר המינימום - יעמוד על 1,162 דולר לחודש
המהלך יורגש היטב בלוס אנג'לס, שבה לפי ההערכות קרוב ל-50% מכוח העבודה מרוויחים פחות מ-15 דולר לשעה. על פי התכנית שאושרה במועצה, שכר המינימום יעלה לאורך תקופה של חמש שנים. ראשית יעלה השכר ל-10.50 דולר בשעה ביולי 2016, ולאחר מכן יעלה עוד פעמיים עד שיגיע לרמה של 15 דולר ב-2020.
"ההשפעות כאן יהיו הגדולות ביותר עד כה", הגיב מייקל רייך, כלכלן באוניברסיטת קליפורניה, שערך עבור העיר מחקרים על ההשפעות הפוטנציאליות של העלאת שכר המינימום. "ההצעה תוביל לעלייה במשכורות בצורה שלא חווינו מאז שנות ה-60. מתפשטת התחושה שזו הנורמה החדשה, במיוחד באזורים שבהם הדיור יקר".
לעומת זאת, המתנגדים טוענים כי המהלך יהפוך את לוס אנג'לס ל"אי שכר", וידחוף עסקים לעבור לאזורים סמוכים שבהם יוכלו לשלם פחות לעובדים. "הם דורשים מהעסקים לשלם את החשבון על ניסוי חברתי שהם לא היו עורכים על העובדים שלהם", התלונן בפני הניו יורק טיימס סטיוארט וולדמן, נשיא איגוד התעשייה והמסחר באזור דרום קליפורניה. "הרבה עסקים לא ישרדו. זה מעולה שיש מי שירוויחו יותר, אך האמת המרה היא שעובדים רבים יאבדו את מקום העבודה שלהם".