האם אתם מרוויחים יותר מעובד ממוצע בגרמניה? השוו את השכר שלכם לשאר העולם
מחשבון שכר בינלאומי מראה אם השכר שלכם גבוה או נמוך מהשכר הממוצע במדינות שונות בעולם. ישראלים עם שכר ממוצע מרוויחים פחות מעובדים בדרום אפריקה, צרפת או ארה"ב; פי 4 מעובד ניקיון בתאילנד
האם אתם מרוויחים יותר מעובד ממוצע בארה"ב? מה לגבי עובד בדרום אפריקה? כיצד השכר שלכם עומד בהשוואה לשכר של מנהלת אדמיניסטרטיבית בפינלנד או מורה באתיופיה? מחשבון שכר בינלאומי חדש מראה כיצד השכר השנתי שלכם עומד ביחס למדינות אחרות בעולם. כדי לראות אם אתם מרוויחים יותר או פחות מעובדים במדינות אחרות, הזינו את השכר השנתי שלכם בשקלים.
ישראלי ששכרו זהה לשכר הממוצע (ברוטו) במשק, משתכר פחות מעובד עם שכר ממוצע בדרום אפריקה, איטליה, צרפת, אוסטרליה או ארה"ב. השכר הממוצע בישראל גבוה יותר מהשכר הממוצע ברוסיה, טורקיה, סין או ברזיל. אותו עובד ישראלי עם שכר ממוצע משתכר כשליש מהשכר של מנהלת אדמיניסטרטיבית בפינלנד, 0.8% מהשכר של עובד מערכת הבריאות ביוון ופי שמונה ממורה באתיופיה. נכון להיום השכר הממוצע בישראל, כ- 9,400 שקל בחודש, גבוה ב-37% מהשכר הממוצע השנתי העולמי שעומד על 19,188 דולר.
בארה"ב השכר הממוצע הוא כ-43 אלף דולר בשנה, כאשר בישראל השכר השנתי הממוצע הוא כ-29 אלף דולר בלבד. אם מזינים במחשבון את השכר החציוני בישראל, כ-6,500 שקל בחודש מגלים שעובד ישראלי עם משכורת ברוטו כזו משתכר פחות מעובד עם שכר ממוצע ברוסיה, אך יותר מהשכר הממוצע בסעודיה, סין, ברזיל, הודו או אינדונזיה. ישראלי ששכרו זהה לשכר החציוני מרוויח פי שניים מנהג בדרום אפריקה, פי שלושה ממנקה בתאילנד אך רק 0.1% מהשכר של מנכ"ל בארה"ב ורק 0.28% משכרה של מנהלת אדמיניסטרטיבית בפינלנד.
בחברות הממשלתיות השכר הממוצע לפי הלמ"ס הוא כ-16,500 שקל בחודש, כך שמי שהתמזל מזלו ועובד באחת מהחברות האלו, כבר משתכר יותר מעובד עם שכר ממוצע בכל מקום בעולם. עובד ממוצע בחברות הממשלתיות עדיין משתכר פחות ממנהלת אדמיניסטרטיבית בפינלנד (0.72 מהשכר) ורק 0.26 מהשכר הממוצע של מנכ"ל בארה"ב.