קרן המטבע ליפן: "נחוצות רפורמות מבניות נועזות כדי להתגבר על הדפלציה"
בקרן מזהירים את הבנק המרכזי היפני כי גם אם ישיק תמריצים נוספים - ייקח זמן ארוך מהצפוי עד שיושג יעד האינפלציה; "כל הקלה מוניטארית נוספת עלולה להוביל להסתמכות יתר על היחלשות של הין"
- הבנק המרכזי של יפן: הכלכלה משתפרת - לא נשנה את מדיניות הרכישות
- יפן: מקדונלד'ס בהאטה - רשתות אמריקאיות אחרות ינסו את מזלן
- הבנק המרכזי של יפן חתך את תחזית האינפלציה
בהצהרה שפורסמה בסוף השבוע לאחר התייעצות עם קובעי המדיניות ביפן, קראו בקרן המטבע לראש הממשלה שינזו אבה להאיץ את קצב יישום הרפורמות הפיסקאליות ולא להסתמך על הערכות "אופטימיות מדי" בנוגע לתיקון המצב הפיננסי של המדינה. לדוגמה, בקרן המטבע טוענים שהשווי הממשי של הין התייצב לאחר שנחלש במידה מסוימת במחצית השנייה של 2014.
"בלי רפורמות מבניות נועזות יותר וקונסולידציה פיסקאלית מהימנה, הביקוש המקומי ימשיך לקרטע, וכל הקלה מוניטארית נוספת עלולה להוביל להסתמכות יתר על היחלשות של הין", טוענים בקרן המטבע.
מאז השקת תכנית הקלה כמותית ואיכותית (QQE) באפריל 2013 והרחבתה באוקטובר האחרון, בבנק המרכזי של יפן דבקו במדיניות מתוך הערכה שהכלכלה תתאושש מספיק כדי לעלות את האינפלציה ליעד של 2%. אולם האינפלציה נשארה ללא שינוי על רקע ירידת מחירי הנפט והצריכה החלשה, כך שגברו התחזיות להשקת אמצעי תמריצים נוספים השנה.
ואולם בקרן המטבע מציינים כי ציפיות האינפלציה חגות בחודשים האחרונים סביב ה-1%, ומצביעות על כך שהשינוי לו ציפו בבנק המרכזי עדיין לא התממש. "השינוי המוניטארי חלש, כך שגם אם הקלות נוספות השגת אינפלציה של 2% בצורה יציבה ככל הנראה תיקח יותר זמן מכפי שחוזים בבנק", מזהירים בקרן המטבע. על פי הערכות קרן המטבע, הסיכונים הגדולים ביותר לכלכלה היפנית נובעים מביקוש חלש ומדיניות פיסקאלית "לא שלמה".