הלחץ עבד: וולמארט תעלה משכורות ל־100 אלף עובדים
ענקית הקמעונאות הודיעה כי תעלה את שכר כ־8% מעובדיה בארה"ב, בעיקר עובדי מעדניות ומנהלי מחלקות, בעד 26%. בשנה החולפת ספגה וולמארט ביקורת חריפה במיוחד על התנאים של שכיריה ויחסה להתאגדויות העובדים
רשת וולמארט תמשיך את מגמת העלאות השכר שהתחילה בה בפברואר השנה ותעלה את שכר המינימום לעוד 100 אלף מעובדיה בארה"ב, בעיקר בשכבת מנהלי המחלקות — כך דיווחה אתמול סוכנות הידיעות רויטרס.
- וולמארט ממציאה מחדש את יום שישי השחור
- וולמארט ועליבאבא בכוננות שיא לקראת חג הרווקים הסיני
- סייבר מנדיי מוצלח לוולמארט: המוצר הנמכר ביותר - בובת ברבי
עם העובדים שייהנו מההעלאה, שבחלק מהמקרים תגיע לשיעור של 26%, יכללו עובדי המעדניות והמנהלים של חלק מהמחלקות בסניפים. כך למשל, מנהלי מחלקות מוצרי הרכב והאלקטרוניקה ישתכרו מעתה 13–24.70 דולר. מנהלי שאר המחלקות, כמו הביגוד וההנעלה, יקבלו משכורת צנועה יותר של 10.90–20.71 דולר משום שהעבודה בהן נחשבת לקלה יותר.
"כל זה הוא חלק מהתוכנית שלנו להפוך את וולמארט למקום שטוב יותר לעבוד בו וטוב יותר לקנות בו", אמר ל־CNN קורי לאנדברג, דובר החברה. גורמים שונים בחברה ציינו כי העלאת המשכורות תסייע לרווחי החברה משום שלחלק גדול מעובדיה — שהם גם לקוחותיה — יהיה יותר כסף לבזבז.
וולמארט, המעסיקה כ־1.3 מיליון עובדים ברחבי ארה"ב, היא המעסיק הפרטי הגדול במדינה. בעבר מחו עובדיה פעמים רבות נגד תנאי העסקתם, והיא עמדה במוקד המחאות של ארגוני העובדים נגד הרשתות הגדולות בארה"ב. בעקבות הלחץ הודיעה הקמעונאית הגדולה בעולם בפברואר השנה כי תעלה את שכר המינימום של כ־500 אלף מעובדיה בארה"ב בתחילה ל־9 דולר ובשנה הבאה ל־10 דולר לשעה.
ואולם, גורמים רבים סברו כי נכונותה של הרשת להעלות משכורות נובעת לא מרצונה לשפר את תנאי העובדים, אלא כדי להוציא את הרוח מהמפרשים של התאגדויות העובדים בחברה, שתפסו תאוצה. "עתה, התחושה הכללית תהיה של 'למה לי להצטרף לאיגוד ולנהל מאבק מול וולמארט, כשוולמארט דואגת לי?'", אמר פרופסור גארי צ'ייסון, מומחה ליחסי עבודה באוניברסיטת קלארק, בראיון לרויטרס.האשמות דומות עלו במאי האחרון, לאחר שהרשת הפיצה לסניפיה סרטון הדרכה ובו שחקנים שדימו עובדי וולמארט, והסבירו מדוע לא טוב להתאגד ואת הבעיות שבקיומו של ועד עובדים חזק.
ההחלטה של וולמארט מצטרפת לגל של העלאות שכר בענף הקמעונאות בארה"ב. באפריל רשתות כמו מקדונלד'ס, TJ Maxx וטארגט העלו את שכר המינימום המשולם לעובדיהן, ומוקדם יותר היו אלה מארשל'ס, גאפ ואיקאה.