מחפשת השלמת הכנסה? חלב אם הפך למוצר נסחר בארה"ב
במשך שנים, הקימו עמותות שונות בנקים של חלב אם בעיקר לתינוקות בסיכון. חברות מסחריות בארה"ב הבינו את הפוטנציאל העסקי של התחום והחלו לשווק חלב אם עם חיי מדף ארוכים
במשך שנים רבות, ארגונים וגורמים התומכים בחלב אם אומרים שזהו הדבר הטוב ביותר לתינוק. כעת, המגזר העסקי בארה"ב מתחיל לראות בו פוטנציאל כלכלי.
נשים רבות מתקשות בהנקה מסיבות שונות, וכעת הן יכולות בכל זאת להזין את ילדיהם הרכים בחלב אם הודות לתעשייה מתפתחת של שיווק המצרך יקר הערך.
עמותות של בנקי חלב אם וחברות עסקיות מספקות חלב-אם לבתי חולים, ורוב חלב זה ניתן לתינוקות בסיכון. אולם בנקי החלב, שעליהם מפקח איגוד חלב אם של ארה"ב (HMBANA), לא עומדים בדרישה משום שהם מסתמכים על תרומות.
"לו היינו נותנים לכל תינוק בסיכון חלב אם, אני לא בטוחה שהיה מספיק חלב לכולם מהבנקים", אומרת ל-CNN ד"ר לורי פלדמן וויטנר, חברה באיגוד רופאי הילדים של ארה"ב.
המחסור מגביר את המתיחות בין הבנקים לחברות המשווקות חלב אם בתשלום כמו "מדולאק" (Medolac) האוספת מלאי חלב אם באמצעות רכישה מאימהות בתעריף של 2 דולר ל-30 מיליליטר. הן בנקי החלב והן המשווקות מוכרות חלב אם
לבתי החולים תמורת 6-4 דולר ל-30 מיליליטר – פי 40 ממחיר חלב פרה ופי 3 מתרכובת מזון לתינוקות.
מייסדת מדולאק, אלנה מדו, אומרת שכחברה מסחרית, מדולאק מצאה דרך להאריך את חיי המדף של חלב אם ולהפיק חלב אם בהיקפים הגדולים מיכולותיהם של בנקי החלב. "אנו מעבדים אלפי גלונים של חלב אם, לעומת כמה מאות ליטרים כפי שנעשה עד כה", היא אומרת.
המבקרים טוענים כי חברות כמו מדולאק יגרמו להפחתה של התרומות לבנקי החלב. מייסדת מדולאק אומרת: "עתיד התחום יהיה כאשר חלב אם יהיה המזון הסטנדרטי עבור תינוקות. אנו כבר פועלים בתחומים שבהם ניתן לספק מרכיבים שונים של חלב אם למצבים רפואיים שונים בתינוקות כגון אסטמה או קוליטיס".