ניצחון היסטורי לאיגוד עובדי הרכב בארה"ב: הפך לגוף היציג בפולקסווגן
מדובר בניצחון ראשון של האיגוד בחברת רכב זרה הפועלת במדינה, והוא הושג לאחר מאמץ של עשרות שנים
- פולקסווגן משביתה את המפעלים ושולחת את העובדים לחופש של חודש
- מהשלכות דיזלגייט: טויוטה מתחזקת בראש טבלת המכירות
- דרום קוריאה תקנוס את פולקסווגן ב-12 מיליון דולר על נזקי פרשת דיזלגייט
כ-71% מהעובדים המקצועיים שהצביעו במפעל פולקסווגן בצ'טנוגה, טנסי, תמכו במינוי הגוף לאיגוד הרשמי שלהם במפעל, כך על פי הודעת החברה והאיגוד. ניצחון זה הושג למרות ערר שהגישה חברת פולקסווגן למועצה האמריקאית ליחסי עובדים ומעסיקים, ו-164 חברי האיגוד ביחידת ההרכבה של המפעל, המהווים כ-11% מכלל העובדים בו, יהיו הראשונים בחברת רכב זרה שיזכו לזכויות הצבעה במפעל בארה"ב.
על אף שיחידת ההרכבה היא חלק קטן בלבד מכלל העובדים בשכר שבועי של המפעל, הרי שמומחים אומרים שזהו ניצחון משמעותי ועשוי לשמש כקרש קפיצה למאמצי האיגוד לארגן עובדים במפעלים זרים נוספים בארה"ב.
"הדבר מעניק ל-UAW כלי נוסף בניסיון לארגן את העובדים במפעלי רכב של חברות זרות בדרום ארה"ב. זה הולך להיות ענק", אמר דניס קונאו, בכיר לשעבר בתעשיית הרכב שהיה מעורב בקמפיינים של האיגוד בעבר.
המזכיר של ה-UAW ומי שהנהיג את מאמצי ההתארגנות של האיגוד, גארי קסטיל, המעיט דווקא בחשיבות ההצבעה ומאמצי האיגוד במפעלי הדרום כגון ניסן מוטור ודיימלר. "תוכנית האב של האיגוד כנראה לא עד כדי כך מונומנטאלית, אולם לעובדים אלו - זהו עניין בעל חשיבות רבה", אמר קסטיל בראיון אתמול.