מספר המיליארדריות בעולם זינק פי 7 ב-20 שנה ל-145
הגידול מוסבר בכלכלות המתפתחות באסיה, שמאפשרות ליזמות ליצור חברות השוות מיליארדי דולרים; מספר הגברים המיליארדרים עומד כיום על 1,202
הדו"ח מצא שהנשים עוקפות את הגברים בכל הקשור לצמיחה בשיעורן בקרב העשירים ובשיעור ההון שלהן. עם זאת, מועדון המיליארדרים עדיין נשלט ברובו על ידי גברים מעל גיל 60. מספר הגברים המיליארדרים הנוכחי עומד על 1,202, לעומת 289 ב-1995, כך שהוא עלה ב-20 השנים האחרונות בשיעור של פי 5.2.
עוד עולה מהדו"ח כי לאורך התקופה המדוברת, בעוד שהתמ"ג העולמי עלה מ-30 טריליון דולר ליותר מ-77 טריליון דולר, ההון שבידי המיליארדרים זינק פי 8, מ-700 מיליארד דולר ל-5.4 טריליון דולר.
מס' הנשים המיליארדיות גדל באסיה
הצמיחה במספר הנשים בקרב המיליארדים, נובע בעיקר הודות לכלכלות המתפתחות באסיה, שאפשרו למספר קטן אך הולך וגדל של יזמות, ליצור חברות השוות מיליארדי דולרים. לפני עשור היו רק 3 מיליארדריות באסיה, כיום יש כבר 25 נשים שהונם עומד על מעל מיליארד דולר, מחציתם הרוויחו את ההון בעצמן.
המיליארדריות האסייתיות הן לרוב צעירות יותר מהמיליארדריות בשאר העולם, שהגיל הממוצע שלהן עומד על 57, וחלקן למדו באירופה או בארה"ב לפני ששבו למולדת ויישמו טקטיקות עסקיות מערביות, אותן שילבו עם מסורות עסקיות מקומיות.
על פי הדו"ח, המיליארדרים מתייחסים לרגולציה ולמיסוי כסכנות העיקריות לשמירה על הונם, וטענו כי יש "סנטימנט אנטי – עשירים הולך וגובר בקרב הפוליטיקאים, כולל מסים גבוהים יותר ורגולציות פיננסיות מכבידות". עם זאת, יש גם עשירים שמחזיקים בדעה שונה: קרוב לאחד מכל שישה מיליארדרים בארה"ב התחייב לתרום את הונו לצדקה. האחרון ברשימה הוא מייסד פייסבוק מארק צוקרברג שמוקדם יותר החודש התחייב ביחד עם אשתו, פריסלה צ'ן, לתרום במרוצת חייו 99% ממניות פייסבוק שבבעלותם.