$
חברה וסביבה

Uber הפסידה מיליארד דולר בסין, אבל תמשיך להמר עליה

בראיון לסוכנות רויטרס אמר המנכ"ל טראוויס קלאניק כי השוק הסיני הוא "כר פורה לרעיונות חדשים", למרות התחרות הקשה

שירות כלכליסט 22:0826.03.16

אפליקציית שיתוף הטרמפים אובר (Uber) רשמה רווח שנתי גבוה ממיליארד דולר ב־30 הערים הפעילות ביותר שלה ברחבי העולם, וניתבה את הכסף הזה כדי לסייע בהתרחבותה בסין - כך לפי מנכ"ל החברה טראוויס קלאניק, שאמר את הדברים בראיון לסוכנות רויטרס בסוף השבוע.

 

בפברואר דיווחה החברה כי היא מפסידה יותר ממיליארד דולר בשנה בסין, שם היא נאבקת בקושי רב בשירותי מוניות מקומיים כדי לזכות באמון הלקוחות. לפי קלאניק, סין היא השוק האינטנסיבי ביותר של החברה אך גם מהווה "כר פורה לרעיונות חדשים שאותם מייצאת החברה לשווקים נוספים", ועל כן ההשקעה בסין היא בת־קיימא.

מנכ"ל אובר טראוויס קלאניק. מתחרה בעליבאבא מנכ"ל אובר טראוויס קלאניק. מתחרה בעליבאבא צילום: בלומברג

 

"רק ב־30 הערים המצליחות ביותר שלנו אנחנו מרוויחים יותר ממיליארד דולר, עוד לפני הרווחים מ־400 המקומות האחרים שבהם אנחנו מפעילים את השירות", ציין קלאניק בשולי ועידת בואאו לאסיה, במחוז היינאן בסין.

 

אובר ויריבתה הסינית דידי קואיידי, הזוכה לתמיכה מענקית המסחר המקוון עליבאבא, משקיעות משמעותית בסבסוד עלויות הנסיעה כדי להגדיל את פלח השוק שלהן, מתוך הימור על סין כשוק תחבורה מבוסס אינטרנט עתידי הגדול ביותר בעולם.

 

קלאניק הוסיף כי עד כה לא נתקלה אובר בבעיות רגולציה בסין, והעריך כי זאת משום שהממשל מנסה לדרבן חדשנות ואובר מתאימה לנרטיב הזה. קלאניק סירב לומר מתי להערכתו תהפוך אובר לרווחית במדינה הצפופה בעולם.

 

אך לא רק חוסר ההצלחה בסין צריך להטריד את אובר. בשנה החולפת נאלצה אובר להתמודד עם תביעות מחברות מוניות שפרנסתן נפגעה, מנהגיה הזועמים שאותם היא מסרבת להגדיר כעובדים, כמו גם עם אלפי תלונות של לקוחות על אונס והטרדה מצד נהגיה. בארה"ב בלבד הוגשו 50 תביעות פדרליות כנגד החברה ב־2015, 17 מתוכן של נהגיה. במסגרת ניסיונותיה לשנות את המודל העסקי שלה, אובר מחפשת לשכור צי של אלפי מכוניות אוטונומיות ללא נהג - כך דיווח "הוול סטריט ג'ורנל" בשבוע שעבר.

 

עוד דיווח אתמול המגזין "פורצ'ן" כי במסגרת מאמציה להרחיב את היצע השירותים שלה, תחבור אובר לחברת השכרת ההליקופטרים בלייד, ותציע נסיעה במסוקים לפסטיבל המוזיקה קואצ'לה המתקיים בקליפורניה באפריל. עלות הטיסה, שתצא מנמל תעופה בפאתי לוס אנג'לס, תהיה 4,170 דולר לכיוון, ויכולים לחלוק בה שישה אנשים. במחיר הכרטיס נכלל בר פתוח המספק משקאות חריפים לפני ההמראה. אובר מקדמת את הטיסות כפתרון יעיל לפקקים בכניסה לפסטיבל. "אין פקקים בגובה 300 מטר באוויר", הכריזה אובר בהודעתה על פתיחת השירות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x