חינוך נוסח בייג'ינג: במימון הממשל - ילדים לומדים איך לתפוס מרגלים
המשחק "זהה את המרגל" הפך ללהיט בבתי הספר במסגרת "יום החינוך לביטחון לאומי", שצוין החודש לראשונה בכלכלה השנייה בגודלה בעולם. מומחים לפוליטיקה סינית: "המנהיגים חשים את המשבר הכלכלי ורואים יותר ויותר אויבים"
ממשלת סין השיקה קמפיין חדש להילחם באיומים הביטחוניים נגד המדינה, כולל התמקדות בחינוך כבר בבתי הספר.
- סין: חוק חדש נגד פעילות מלכ"רים וארגוני זכויות אדם
- סין תשיק קמפיין שישפר את תדמיתה בעיני מדינות המערב
- סין: יחס החוב-תוצר האמיר בסוף הרבעון הראשון לשיא של 237%
במסגרת הקמפיין, החודש צוין בפעם הראשונה יום החינוך לביטחון לאומי, שבמסגרתו מתנדבים ברחבי בייג'ינג חילקו מטריות עם מספר טלפון של קו חירום, שאליו יש להתקשר ולדווח על איומים פוטנציאליים. בנוסף, בשיכוני הבתים ובתחנות הרכבת נתלו פוסטרים עם קומיקס המספר על אקדמאי שגורם לזוגתו הסינית לחשוף בפניו סודות מדינה.
במקביל, בחלק מבתי הספר החלו לקיים שיעורים שבועיים הכוללים משחקים כמו "זהה את המרגל", שבהם התלמידים כותבים ומככבים בהצגות שחלק מהמשתתפים הם מרגלים שיש לזהותם. "המשחק הזה מאד פופולרי, והוא אפקטיבי ביותר", אומר מורה באחד מבתי הספר שמקיימים את השיעורים. "הם מחליטים מהיכן מגיעים הרעים, לפעמים הם מעמידים פנים שהם יפנים".
מאז שמונה שי ג'ינפינג לתפקידו כנשיא המדינה ב-2012, הוא פעל לחיזוק הביטחון הלאומי, כולל העברת חוק נגד ריגול ונגד פגיעה בביטחון המדינה. מהממשלה נמסר כי החוק נועד למיגור איומים כמו התקפות סייבר וטרור.
ההיסטוריונים מודאגים
אולם, ההיסטוריון זהאנג ליפאן, המתמחה בפוליטיקה סינית, אמר לוול סטריט ג'ורנל כי ההתמקדות הזו על כוננות האזרחים משקפת את חוסר הביטחון בתוך המפלגה הקומוניסטית, שמנסה להגביר את הפטריוטיות בקרב האזרחים לנוכח ההאטה הכלכלית. "בעבר, המושג אויב היה בעל הגדרה מצומצמת יותר", הוסיף זהאנג. "אך מכיוון שהמנהיגים חשים את המשבר, הם פתאום רואים יותר ויותר אויבים".
המאמצים המוגברים, שכוללים מעקב אחר אזרחים דרך אפליקציות שיחות ופורומים באינטרנט, הובילו כבר למספר מעצרים, כולל של סטודנט סיני שהואשם שצילם מתקנים צבאיים ונידון לשבע שנות מאסר.