גרמניה: עד סוף 2020 נוציא 93.6 מיליארד יורו על משבר הפליטים
השבועון דר שפיגל פרסם טיוטה של משרד האוצר הגרמני, ולפיה יותר מרבע מהסכום ישמש לתשלום דמי אבטלה לפליטים. לפי ההערכות, יותר ממחצית מן הפליטים ישיגו עבודה בתוך חמש שנים
- קרן המטבע: "הפליטים הם העתיד של גרמניה"
- נורבגיה מציעה 1,200 דולר למהגרים שיעזבו מרצונם
- הבנק העולמי: שיקום סוריה יעלה 180 מיליארד דולר
קרוב לוודאי שהנתון הנוכחי יעורר חששות - בעיקר בקרב התנועה הגדלה בגרמניה נגד הגירה - לגבי ההשפעות על הכלכלה הגדולה באירופה שאליה נכנסו בשנה שעברה מעל מיליון פליטים, מרביתם מסוריה ומדינות מוכות מלחמה אחרות.
השבועון הגרמני דר שפיגל, שפרסם את הטיוטה, דיווח כי החישובים כוללים את העלויות של מקומות לינה והטמעת המהגרים בחברה, וכן התמודדות עם הסיבה המרכזית שגורמת לאנשים לברוח מהאזורים המוכים. החישובים מבוססים על ההערכה כי השנה ייכנסו לגרמניה 600 אלף מהגרים, ובשנה הבאה 400 אלף ושנה לאחר מכן 300 אלף. על פי הערכות, 55% מהפליטים המוכרים ישיגו עבודה בתוך חמש שנים.
דובר מטעם משרד האוצר סירב להגיב על הנתונים, אך התייחס לשיחות המתמשכות בין הממשלה הפדראלית בגרמניה והרשויות המקומיות, שהנציגים שלהן יפגשו שוב ב-31 במאי כדי לדון על האופן שבו יחלקו את ההוצאות ביניהם.
על פי הדו"ח, 25.7 מיליארד יורו (29.07 מיליארד דולר) ישמשו לתשלום דמי אבטלה, סובסידיות שכירת דירות והטבות אחרות שלהן זכאים מבקשי מקלט. 5.7 מיליארד יורו נוספים יוקצו לכיסוי קורסים ללימוד השפה, ו-4.6 מיליארד יורו יידרשו לאמצעים לעזור למהגרים להשיג עבודות. בעקבות זאת, העלות השנתית של הטיפול בפליטים תעמוד על 20.4 מיליארד יורו ב-2020, עלייה מ-16.1 מיליארד יורו השנה.