שר המשפטים הבריטי: "קמרון זורע אימה בקרב הציבור בנוגע לברקזיט"
בראיון לרשת סקיי אמר מייקל גוב כי ראש ממשלת בריטניה מתייחס לאזרחי המדינה כאילו היו "קטנים מדי, עניים מדי וטיפשים מדי", מכדי להסתדר בלי האיחוד האירופי
שר המשפטים הבריטי וחבר הפרלמנט מטעם מפלגת השמרנים, מייקל גוב, פתח בסוף השבוע במתקפה על ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון. במהלך ראיון מול קהל ברשת סקיי, יצא גוב כנגד "גאוותנותם הבלתי נסבלת של האליטות האירופיות", וטען כי קמרון "זורע אימה" בקרב הציבור הבריטי, בניסיון לשכנעם להצביע כנגד עזיבת האיחוד במשאל העם שיתקיים ב־23 ביוני.
- מנהיגי G7: פרישתה של בריטניה מהאיחוד האירופי תסכן את כלכלת העולם
- עוד משבר הגירה: בנקים, ברקזיט ופוליטיקה הבריחו משקיעים מאירופה
- הקרב על עתידה של בריטניה באיחוד האירופי ירד לרחוב
במתקפה משולחת רסן על ראש מפלגתו, אמר שר המשפטים לקהל התוכנית כי קמרון ושאר הפוליטיקאים התומכים בהישארות באיחוד האירופי מתייחסים למצביעים הבריטים כאילו היו "קטנים מדי, עניים מדי וטיפשים מדי", מכדי להסתדר בלי האיחוד.
גוב התייחס בדבריו להופעתו ביום חמישי של ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון בחדשות הערב של רשת סקיי, במהלכה ניצב בפני האשמות מהקהל בתכנית: אישה אחת כינתה אותו "קשקשן". אדם נוסף האשים אותו בצביעות, לאחר שבעבר התייחס קמרון לסאדיק חאן, ראש עיריית לונדון מטעם מפלגת הלייבור, כמקושר לקיצוניים מוסלמים, אך בשבוע שעבר איחד עמו כוחות במסגרת קמפיין ההישארות באיחוד.
לדברי גוב, "אני מאמין כי אתמול בלילה, לצערי, שמענו דברים מדכאים. זה היה תרגיל בניסיון להפחיד אתכם לא ללכת בעקבות לבכם ובעקבות האמת שלכם". גוב הוסיף כי יריבו משמיע "נבואות זעם מדכאות על מלחמת עולם שלישית ומיתון עולמי בעקבות 'ברקזיט'", ואמר כי קמפיין העזיבה הוא היחיד ש"מעניק תקווה" לציבור הבריטי.
במקביל, תקף גוב את הפרשן הפוליטי של רשת סקיי, פייסל איסלם, וכינה אותו "ציני ומתנשא". זאת לאחר שהעורך המדיני של רשת סקיי התייחס אליו כ"טראמפ מאוקסברידג'" – שילוב שמותיהן של שתי האוניברסיטאות היוקרתיות, אוקספורד וקיימברידג'.
דברי שר המשפטים מהווים עליית מדרגה משמעותית של התומכים בעזיבת האיחוד. בנוסף לניסיון לצייר את קמרון כלא אמין וכמנהיג כושל, פרסמו בשבוע שעבר תומכי העזיבה מסר לתקשורת בו טענו כי יש לנקוט צעדים לגירוש מהגרים מובטלים אשר הגיעו ממדינות האיחוד. הכישלון לעשות זאת עד כה, נכתב בהודעה, הוא שגרם לעלייה דרמטית במספרם של חסרי הבית בבריטניה.
בתגובה לשאלות שהופנו אליו במהלך התכנית, לא הצליח גוב למנות אף ישות מדינית זרה או מנהיג אירופי שהביע תמיכה בעזיבת האיחוד, אך אמר כי: "אני שמח כי כל הארגונים האלו לא בצד שלי. כשניהלנו את הוויכוח האם להצטרף למטבע האחיד, רוב הכלכלנים אז חשבו כי עלינו לעשות זאת".
בהתייחסו ל־300 אנשי עסקים אשר גיבו את מהלך העזיבה במכתב לתקשורת, אמר כי המנהיגים הזרים "לעולם לא יקבלו ביטול של ההגמוניה שלהם, בדרך שאנחנו חושבים שיש לעשות אותה".
בתוך כך, הזהיר בסוף השבוע מנכ"ל ג'יי. פי מורגן ג'יימי דיימון כי ברקזיט תהיה "עסק נוראי" עבור כלכלת המדינה. דיימון טען כי כ־4,000 משרות יעמדו בסכנת קיצוצים אם הציבור הבריטי יחליט לעזוב את האיחוד האירופי. ענקית הבנקאות האמריקאית מעסיקה כ־16 אלף עובדים ברחבי בריטניה.
בתגובה לדברי דיימון, אמר גוב לרשת סקיי כי אין לו עניין להגן על בנקים כמו ג'יי. פי מורגן או גולדמן זאקס, שלדבריו תמכו במהלך ההצטרפות של יוון לגוש היורו.
בתגובה לראיון, אמר ל"גרדיאן" חברו של גוב למפלגה ניק הרברט כי הוא מאוכזב מאמירותיו השנויות במחלוקת, והשווה אותו למנהיג מפלגת יוקיפ האולטרה־ימנית; "זה היה כמו נייג'ל פראג' רק עם כוס יין. זה מה שקמפיין העזיבה הפך להיות. הם נופלים לטענות שבעבר הבטיחו שלא ישמיעו, בגלל שהם הפסידו בהיבט הכלכלי", אמר.