$
תעשייה ופיננסים

ג'יי.פי מורגן ישלם 264 מיליון דולר - והחקירה על העסקת ילדי בכירים בסין תיסגר

הבנק הסכים לשלם את הסכום האמור לרשויות בארה"ב - ובכך להביא לסיומה חקירה בת שלוש שנים שבה נבדק האם הפר את החוק נגד שוחד. לא יוגשו כתבי אישום

שירות כלכליסט 20:0217.11.16

ג'יי.פי מורגן צ'ייס הסכים לשלם 264 מיליון דולר לרשויות בארה"ב כדי ליישב טענות שלפיהן העסקת ילדי בכירים בסין מהווה הפרה של החוק נגד שוחד.

 

ההסכם עליו הוכרז היום הביא לסיומה חקירה בת שלוש השנים נגד הבנק, שהעלתה על סדר היום את השאלה האם חברות אמריקאיות צריכות ליישם את הסטנדרטים העסקיים שלהן גם מחוץ לארה"ב.

 

לפי ההסכם, ג'יי.פי מורגן ישלם 130 מיליון דולר לרשות ניירות ערך האמריקאית, 72 מיליון דולר למשרד המשפטים ו-62 מיליון דולר לפדרל ריזרב. לא תוגש תביעה נגד הבנק עצמו או נגד מי מעובדיו.

 

ג'יימי דיימון, מנכ"ל ג'יי.פי מורגן ג'יימי דיימון, מנכ"ל ג'יי.פי מורגן צילום: בלומברג

 

בין השאר, נחקרה העסקתו בבנק של טאנג שואנגנינג, בנו של יו"ר קבוצת אברברייט הסינית, מהתאגידים הפיננסיים הגדולים במדינה, ולשעבר סגן המפקח על הבנקים בסין. זמן קצר לאחר גיוסו של טאנג הבן לשורות הבנק, זכה ג'יי.פי מורגן בכמה מכרזים שהוציאה אברברייט, כולל חוזה של מיליוני דולרים למתן ייעוץ לאחת החברות־הבנות של התאגיד הסיני.

 

במקרה אחר, ג'יי.פי מורגן בהונג קונג קיבל לעבודה את ג'אנג שישי, בתו של פקיד בכיר בחברה הממשלתית צ'יינה ריילוויי, שמניחה פסי רכבת עבור הממשלה. הבכיר נעצר מאוחר יותר באשמה שהיטה מכרזים של החברה תמורת שוחד. זמן קצר לאחר גיוסה של הבת, ג'יי.פי מורגן זכה במכרז לייעץ לחברה לפני הנפקה. צ'יינה ריילוויי הונפקה ב־2007 וגייסה יותר מ־5 מיליארד דולר בעזרת ג'יי.פי מורגן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x