לידיעת הישראלים: איכות האוויר בעיר ההודית, וראנסי -"הרעילה ביותר במדינה"
על פי מחקר שנערך ע"י שלושה ארגוני סביבה, ב-2015 לא נרשם ולו יום אחד של איכות אוויר "טובה" במחוז. רמות הזיהום שנמדדו בווראנסי מוגדרים כ"לא בריאים" גם לאוכלוסייה הרגילה
בעוד שישנה מודעות לסכנה כתוצאה מהערפיח המכסה את דלהי בחודשי החורף, המחקר הנוכחי, שנערך על ידי שלושה ארגוני סביבה מדגיש את עוצמת הבעיה באזור צפון המדינה, שרמות הזיהום בה גבוהות באופן קבוע לעומת הבירה.
על פי נתונים שאספה מועצת הפיקוח על הזיהום (CPCB) ב-2015, בווראנסי ואללהאבאד, השוכנות שתיהן במחוז המאוכלס ביותר במדינה, אוטר פרדש, לא נרשם ולו יום אחד של איכות אוויר "טובה" ביותר מ-220 הימים שנבדקו. במחוז פועלות 18 תחנות כוח פחמיות, שהחלקיקים הנפלטים מהן מטיילים מאות קילומטרים ופוגעים באיכות האוויר בכל האזור. איכות אוויר "טובה" מוגדרת כניקוד של מתחת ל-50 במדד איכות האוויר. ניקוד מעל 100 נחשב מסוכן לילדים, לקשישים ולחולי אסטמה. על פי מחברי המחקר, רמות הזיהום שנמדדו בווראנסי חגו סביב רמה של 150, שבה האוויר מוגדר כ"לא בריא" גם לאוכלוסייה הרגילה.
רופאי ילדים המצוטטים בדו"ח מציינים כי נרשמה עלייה פי 8 במספר החולים במחלות נשימתיות בקרב ילדים בווראנסי, וההידרדרות באיכות האוויר היא הסיבה העיקרית לכך. מומחה ריאות שלקח חלק במחקר ציין עוד כי שיעור חולי האסטמה שדיווחו על קשיי נשימה בעיר טיפסו ב-25%. ואראנסי נחשבת לבירה הרוחנית של הודו, ומבקרים בה בכל שנה אלפי מאמינים מדת ההינדו המגיעים לגדות נהר הגנגס.
מצב הזיהום בהודו הוא בעיה ידועה. 10 מתוך 20 הערים המזהמות ביותר לפי ארגון הבריאות העולמי (WHO) נמצאות בהודו. בדלהי נרשמה בשלושת החודשים האחרונים רמת איכות האוויר הנמוכה ביותר מזה 17 שנים, וכתוצאה מכך נסגרו תחנות כוח, אתרי בנייה ובתי ספר.