8 האנשים העשירים בעולם מחזיקים בהון השווה לזה שבידי 3.6 מיליארד האנשים העניים ביותר
בין השמונה: ביל גייטס, אמנסיו אורטגה, וורן באפט קרלוס סלים ומארק צוקרברג. על פי חברת המחקר אוקספם, ל-1% מהעשירים ביותר יש הון השווה להונם המצרפי של שאר 99%
- גייטס: "הילדים שלי גאים בהחלטתי להוריש את מרבית הוני לצדקה"
- דירוג המיליארדרים של פורבס: 6 ישראלים לשעבר בין 400 האנשים העשירים בארה"ב
- עלייה של 6.4% במספר המיליארדרים בשנת 2015: עומד על 2,473
באוקספם הדגישו כי הנתונים שלהם מבוססים על מידע משופר, שמצביע על כך שהפער בין עשירים ועניים "גדול מכפי שחששנו". קאתי רייט, ראש מחלקת יחסי חוץ
בארגון ציינה עוד כי אי השוויון הכלכלי עומד מאחורי הקיטוב הפוליטי, הבא לידי ביטוי בבחירתו של דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב ובהחלטה הבריטית לעזוב את האיחוד האירופי. "אנשים כועסים ומחפשים אלטרנטיבות. הם מרגישים שנזנחו מאחור מכיוון שלא משנה כמה קשה הם עובדים, הם לא שותפים בצמיחה של המדינה", אמרה. לפיכך באוקספם קוראים לאנשי העסקים לשלם "שיעור מס הוגן" ודוחקים בחברות לשלם לעובדים "שכר מחייה", שהוא גבוה לרוב משכר המינימום הקבוע בחוק.
בארגון מפרסמים דו"חות דומים כבר ארבע שנים. על פי הדו"ח שפורסם בשנה שעברה, 62 האנשים העשירים בעולם החזיקו בהון המקביל לזה של 50% העניים ביותר. מדובר בנתון משונה למדי, לאור הפער האדיר מנתוני הדו"ח השנה. כיצד מסבירים באוקספם את השוני בין הנתונים? בכך שהדו"ח השנה "מתבסס על נתונים מדויקים יותר".
עוד הוסיפו שם כי ל-1% העשירים ביותר יש הון השווה להונם המצרפי של שאר 99%. המידע של אוקספם מתבסס על נתונים מפורבס ומדו"ח ההון השנתי של קרדיט סוויס.
אותם שמונה אנשים הם: ביל גייטס (75 מיליארד דולר), הבעלים של זארה אמנסיו אורטגה (67 מיליארד דולר), וורן באפט (60.8 מיליארד דולר), קרלוס סלים (50 מיליארד דולר), ג'ף בזוס (45.2 מיליארד דולר), מארק צוקרברג (44.6 מיליארד דולר), לארי אליסון (43.6 מיליארד דולר) ומייקל בלומברג (40 מיליארד דולר). עם זאת, מרביתם התחייבו לתרום את המיליארדים שלהם. כך למשל מייסד פייסבוק צוקרברג ואשתו פריסיליה צ'אן הודיעו בשנה שעברה כי בכוונתם לתרום 99% מהונם עוד בעודם בחיים.