טראמפ מנסה לנכס לעצמו הודעת גיוס ענק של חברת כבלים שיצאה לפני מספר חודשים
צ'ארטר קומיוניקיישנס תגייס 20 אלף עובדים ותשקיע 25 מיליארד דולר באינטרנט מהיר בארבע השנים הבאות - כך הודיע הבית הלבן. אך מסתבר שחלק מההודעה כבר הושמע מפיו של מנכ"ל החברה
- דאו ג'ונס בהפסד השבועי הגדול מאז ספטמבר, טראמפ ויתר על העברת חוק הבריאות
- טראמפ ביטל את ההצבעה על חוק הבריאות - לא השיג את הרוב הדרוש בבית הנבחרים
- עובדי הסוכנות להגנת הסביבה בארה"ב מציגים: כך יפגע טראמפ בכדור הארץ
בהודעת טוויטר אתמול (ו') אמר טראמפ כי הוא "נרגש" להודיע על החלטתה של צ'ארטר לאחר שקיים פגישה עם ראטלידג' בבית הלבן. "היום התרגשתי להודיע על התחייבות של 25 מיליארד דולר ו-20 אלף משרות בארה"ב במהלך 4 השנים הבאות. תודה צ'ארטר קומיוניקיישנס", נאמר בהודעתו של הנשיא.
דובר הבית הלבן שון ספייסר הדגיש את התחייבותה של צ'ארטר ליצירת עשרות אלפי "משרות חדשות", בעוד יו"ר נציבות התקשורת הפדראלית אג'יטפאיי גם לקח קרדיט על ההודעה. "המדיניות מוטת-ההשקעות שלנו, לצד הגישה הרגולטורית של הממשל, מפיקים תוצאות", אמר בהצהרה.
עם זאת, יש ראיות מועטות בלבד המוכיחות כי ממשלתו של טראמפ אכן מילאה תפקיד מרכזי בהתחייבויותיה של צ'ארטר. החברה הודיעה על הגיוס כבר באוקטובר והמשרות - ברובן בתחום שירות הלקוחות של החברה - הן "חדשות" רק במובן שעדיין לא גויסו אליהן עובדים.
"בצ'ארטר המחויבות שלנו היא לשרת באופן ישיר את הלקוח. לגבי העסקאות שלנו עם 'טיים וורנר כייבל' ו'ברייט האוס נטוורק' בשנה שעברה - אנו חוזרים ומצהירים על נחישות זו, ומכריזים על כוונתנו לגייס 20 אלף עובדים חדשים בצ'ארטר, בעיקר בתחום שירות הלקוחות", נאמר בזמנו.
הפרטים החדשים בהתפתחות הנוכחית היא התחייבותה של צ'ארטר להשקיע 25 מיליארד דולר באינטרנט מהיר וכן מסגרת הזמן של 4 שנים. משמעות הדבר היא שספקית הכבלים תשקיע בממוצע 6.25 מיליארד דולר בשנה, והחברה עושה מאמצים לצמצם את מיקור החוץ שלה.
עם זאת אמרה צ'ארטר כי כבר עתה היא משקיעה עם חברות הבת שלה 5.3 מיליארד דולר לשנה על פס רחב ועושה זאת כבר 3 שנים. כך על פי ה"וושינגטון פוסט". כך שטראמפ יכול לקחת קרדיט רק על ההפרש, אומר האל זינגר, כלכלן במכון למדיניות ציבורית באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון.
"טראמפ מנסה לקחת קרדיט להשקעה מאסיבית כשבמציאות היא מעט יותר גדולה ממה שצ'ארטר כבר בלאו הכי משקיעה בשנים האחרונות. וגם ככה, כיצד יכול טראמפ לקחת לעצמו את הקרדיט על הגדלת ההשקעה? איזה שינוי כבר במדיניות תחת טראמפ אחראי להגדלת ההשקעה?"
אין זו הפעם הראשונה שטראמפ לוקח קרדיט על השקעות וגיוסי עובדים שכבר הוכרזו, ובכלל זה מצד "קארייר" ו"סופטבנק" והמבקרים מאשימים אותו בשל כך בהפרזה של חלקו בחידוש התעסוקה בארה"ב.
דובר מטעם הבית הלבן לא השיב מיד לבקשת תגובה לעניין.