$
בשולי החדשות

הגיל שבו תהיו הכי מאושרים הוא הרבה יותר מאוחר ממה שחשבתם

רבים מאתנו סבורים כי שיא האושר מגיע בשנות ה-20 או ה-30, אך מחקרים מצאו כי אנשים בני למעלה מ-50 נוטים להיות המאושרים, האמידים וחסרי הדאגות ביותר. מדוע?

שירות כלכליסט 22:4908.04.17

אין סוף למחקרים המנסים לקבוע מהו הגיל שבו אנו הכי מאושרים בחיים. כולנו שואפים לאושר, ונראה כי המרדף אחריו הוא היעד האולטימטיבי עבור רובנו.

 

עם זאת, רבים מאתנו סבורים כי שיא האושר מגיע בשנות ה-20 או ה-30.  אולם מחקרים מראים כי אין הדבר בהכרח נכון. בעוד שלעיתים קרובות שנות צעירותנו נתפסות כמאושרות ביותר, הרי שייתכן שכדי להגיע לשיא אושרנו, עלינו להיאזר בסבלנות.

 

על פי דוח ב"אינדיפנדנט", מחקר שנערך בידי חברה לשירותים פיננסיים מצא כי אנשים בני למעלה מ-50 נוטים להיות המאושרים, האמידים וחסרי הדאגות ביותר מכל קבוצות הגיל.

 

הסקר בחן 50 אלף אנשים בגילאי 50 ומעלה, והקונצנזוס הכללי בקרב גילאי 50 פלוס הוא שהם מרגישים כאילו שהם ארבע שנים צעירים יותר פיזית ו-10 שנים צעירים יותר מנטלית. תפיסה זו הובילה להטבעת הכינוי " nifty 50s" ("גיל 50 המלהיב") וקבוצת הגיל הזו למעשה אחראית על שגשוגם של מרכזי פנאי וקבוצות פעילות, של אנשים היוצאים לפנסיה ומאמצים פעילויות ותחביבים חדשים.

 

על פי הסקר, מעל למחצית מהמשתתפים שהיו מעל גיל 50, העידו כי הם נוהגים לצאת לנסיעות מאז גיל 50, 20% מתכננים ללמוד שפה חדשה, ואילו 10% רוצים ללמוד לנגן על כלי נגינה כלשהו. בסך הכול, 61% מהמשתתפים אמרו שהם נהנים יותר מהחיים, משום שיש להם יותר זמן פנוי ליהנות מכל הפעילויות הללו.

יותרה מזאת, גילאי ה-50 מציינים לא פעם כי חיי המין שלהם טובים מאי פעם.

 

זוג קשישים. צעירים הם לא בהכרח מאושרים יותר זוג קשישים. צעירים הם לא בהכרח מאושרים יותר צילום: שאטרסטוק

 

זהו לא הסקר הראשון המראה כי העלייה בגיל מביאה עמה עלייה ברמות האושר – ב-2016 סקר של המשרד הארצי לסטטיסטיקה בבריטניה הראה כי קבוצת הגיל המאושרת ביותר היא 65-79. הסקר בחן קבוצה של 300 אלף מרחבי בריטניה מצאו שהסיפוק שלהם הגיע לשיאו בגיל זה ואז החל לרדת בגילאי ה-80. עם זאת, אלו שהיו בשנות ה-40 לחייהם – בדיוק לפני שהגיעו לטווח הגיל הזהב – היו הכי פחות מאושרים ורשמו את רמות החרדה הגבוהות ביותר מבין הנסקרים. סברה אחת לנתון זה היא שגילאים אלו על פי רוב מוצאים עצמם נדרשים לטפל בהוריהם המזדקנים, בזמן שהם בעצמם הורים, מה שיכול להיות חוויה מתישה כשלעצמה.

 

בארה"ב מחקר בנושא מצא רמות אושר יציבות יחסית אצל אנשים באמצע שנות ה-20 ובסוף שנות ה-30 לחייהם, ולאחר מכן, בשנות ה-40 נרשמו ירידות ברמות האושר, שחזרו ועלו לקראת גילאי ה-60.

 

כמובן שהכל יחסי ואין כלל ברזל בנוגע לעד כמה אנו אמורים להיות מאושרים בכל גיל וגיל, אולם יש נחמה בידיעה כי ייתכן כי הטוב מכל עוד ממתין לנו, ואולי באמת 60 זה ה-40 החדש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x