איוונקה טראמפ הרוויחה 12.6 מיליון דולר מאז תחילת 2016
הבת הראשונה של ארה"ב הגישה לוועדת האתיקה של הבית הלבן דו"ח על רווחיה. בין ההכנסות: 2.4 מיליון דולר מאחזקתה במלון טראמפ אינטרנשיונל ו-787 אלף דולר כמקדמה עבור הספר שלה
- המנהיגים שפשפו את העיניים: איוונקה טראמפ החליפה את אביה בשולחן הדיונים
- הבנק העולמי: קרן למימון נשים יזמיות בשיתוף איוונקה טראמפ
- חברת אופנה תובעת את איוונקה טראמפ על תחרות בלתי הוגנת
הדו"ח של איוונקה פורסם לצד דו"ח מעודכן שהגיש בעלה ג'ארד קושנר, שגם מכהן בתפקיד יועץ בכיר לנשיא, דונלד טראמפ. על פי המסמכים עולה כי רווחי בני הזוג מהאימפריה העסקית הפעילה שווים 760 מיליון דולר. מומחי אתיקה מזהירים כי הסידור העסקי הזה טומן בחובו פוטנציאל לניגוד אינטרסים, שכן הוטלה על הזוג שורה ארוכה של סמכויות ממשלתיות.
איוונקה, שהתפטרה מקרוב ל-300 משרות ניהוליות בחברות הקשורות לעסקי הנדל"ן המשפחתיים ומראשות מותג האופנה הנושא את שמה, ממשיכה בכל זאת להרוויח מיליוני דולרים מהחברות, כולל מעל 2.4 מיליון דולר מאחזקתה במלון טראמפ אינטרנשיונל בוושינגטון, ויותר מ-2.5 מיליון דולר ממשכורות ותגמולים מארגון טראמפ.
כמו כן, קיבלה בתו הגדולה של טראמפ בסביבות 1.7 מיליון דולר בתשלומים מחברת טי אינטרנשיונל רילטי, סוכנות הנדל"ן היוקרתי של המשפחה, וכן משתי חברות נדל"ן נוספות עבור מגוון של תפקידי ניהול וייעוץ. מהמסמכים עולה כי התשלומים הללו, עבור עבודות שביצעה ב-2016, מבוססים על ביצועי החברות.
בהמשך היא עתידה לקבל תשלום קבוע, שינוי שלפי היועצים שלה יושם לאחר ייעוץ עם משרד האתיקה הממשלתי, זאת במטרה למזער את ניגודי האינטרסים הפוטנציאלים שלה על ידי הסרת האינטרס שלה בהצלחת העסקים המשפחתיים.
בסך הכל, צפויה איוונקה לקבל 1.5 מיליון דולר בתשלומים קבועים משלוש חברות הנדל"ן, והיא אמורה להרוויח הכנסה נוספת מהאחזקה שלה במלון בוושינגטון.
עם זאת, המסמכים סיפקו נתונים פחות ספציפיים לגבי ההכנסות של איוונקה ממותג האופנה שלה. על פי המסמכים, מתחילת השנה ועד ל-31 במאי, היא או הקרן שלה הרוויחו לפחות 6 מיליון דולר ממכירות הבגדים, הנעליים ואביזרי האופנה. במרץ היא העבירה את המותג לניהולה של הקרן, עליה מפקחים הגיסים שלה ג'ושוע קושנר וניקול מאייר.
המסמכים חושפים אמנם את נכסיה האישיים של איוונקה ואת ההכנסות שלה, אך לא כוללים את שותפויות הרישוי של המותג שלה או את לקוחות חברות הנדל"ן. "יש עדיין קשרים פיננסיים שלא ידועים לנו", הגיב לורנס נובל, לשעבר ראש חטיבת האתיקה של ועדת הבחירות הפדראלית. "החוקים הקיימים לא נועדו להתמודד עם סיטואציה שבה ממשיכים לשמור על אינטרסים עסקיים נרחבים".
בדומה, גם קושנר העביר חלק מאחזקותיו בנכסים שבבעלות חברת הנדל"ן של משפחתו, אך מעורבתו במרבית העסקים נותרה משמעותית. מאז מרץ ביצעו חברות שבהן הוא מושקע מספר עסקאות נדל"ן ברחבי המדינה, כולל מכירת נכסים בטולדו, אוהיו עבור סכומים הנעים בין 5 ל-25 מיליון דולר.
קושנר כבר חשף את מרבית היקף עסקיו במרץ, אך במסמכים המתוקנים שהגיש ביום שישי הוא חושף את קיומן של עשרות חברות בת שלא פירט במקור. באותו דו"ח ממרץ הצהיר כי שווי האחזקות של בני הזוג עומד על 736 מיליון דולר, כ-25 מיליון דולר פחות מהדו"ח הנוכחי.
המסמכים חושפים גם פרטים לגבי מקורות הכנסה פחות משמעותיים. כך למשל, איוונקה הרוויחה 50 אלף דולר על כך שסייעה לנהל קרן השייכת לילדיו של רופרט מרדוק ואשתו לשעבר וונדי דנג. היא התפטרה מהתפקיד בשנה שעברה. היא הרוויחה גם 787,500 דולר כמקדמה עבור ספרה "נשים שעובדות" (Women Who Work).
"הם מתקרבים לגבול שיחייב שיפסלו את עצמם מדיונים מסוימים שעשויים להטיב עם העסקים שלהם", אמר לניו יורק טיימס סקוט אמי, היועץ הכללי של המלכ"ר שמפקח על האתיקה בממשל. "הבעיה היא שאנחנו לא יכולים לדעת אם הם נוקטים בצעדים הנחוצים ופוסלים עצמם, כי למרבה הצער תהליך האתיקה מחייב שיטור עצמי רב".