ברומא אין מספיק מים, בוונציה דורשים לקצץ במספר התיירים
רומא תפסיק את זרם המים בשכונות שונות לסירוגין ותעצור את המים במזרקות. בוונציה המקומיים מזהירים כי בקרוב יאכלסו אותה רק תיירים
בשיאה של עונת התיירות חווה איטליה משבר אקלימי וחברתי. מיעוט גשמים ברומא ודליפות בתעלות המים בעיר עלולים להוביל לקיצוב מים - כך מדווח "הגרדיאן" הבריטי. גם ונציה נמצאת על סף משבר, זאת בשל התגברות התלונות של המקומיים נגד התיירים.
- נתון מדאיג לממשלת איטליה: שיעור העוני בשיא של יותר מעשור
- חלומות פז: בית מלון באיטליה מציג את מצעי המיטה היקרים בעולם
- איטליה מחלקת בחינם 100 וילות וטירות עתיקות. איפה העוקץ?
האביב האחרון היה השחון ביותר במדינה זה 60 שנה, כאשר בחלק מהאזורים כמות הממטרים היתה נמוכה ב־80% מהממוצע העונתי. אחד האזורים שספגו את הפגיעה הקשה ביותר הוא סרדיניה, המבקשת לקבל עכשיו מעמד של אזור מוכה אסון טבע.
בדומה, בששת החודשים הראשונים של השנה היו ברומא 26 ימים גשומים בלבד לעומת 88 ימים בתקופה המקבילה אשתקד. בעקבות זאת הורה בשבוע שעבר מושל לאציו, ניקולה זינגרטי, להפסיק לשאוב מים מאגם ברצ'יאנו, שמספק חלק מהמים לבירה.
האגם, המרוחק 40 ק"מ מרומא, שימש בעבר רק כגיבוי, אך בשנים האחרונות שאבו ממנו על בסיס קבוע. לפי זינגרטי, המשך שאיבת המים, המגיעה ל־1,600 ליטר בשנייה, יוביל לאסון סביבתי. "אני רוצה להזמין את דונלד טראמפ שיראה במו עיניו מה קורה כשלא מכבדים הסכמי אקלים", קבל. בתגובה הודיעה חברת המים של רומא ACEA כי תקצוב את המים, ועלולה אף להכריז החל מיום שישי על הפסקות מים של שמונה שעות ביום בשכונות שונות לסירוגין, ברחבי העיר. כן שוקלת החברה לעצור את זרימת המים במזרקות המפורסמות.
בתוך כך, בוונציה השתתפו החודש כ־2,000 מתושבי העיר בהפגנה נגד תעשיית התיירות, שלטענתם משבשת את חייהם ופוגעת בסביבה. כתוצאה, מספר התושבים צנח ל־55 אלף מ־175 אלף אחרי מלחמת העולם השנייה. "כ־2,000 אנשים עוזבים בכל שנה", אמר קרלו בלטרמי, ממארגני המחאה. "אם נמשיך בקצב הזה, בעוד כמה שנים ונציה תאוכלס רק בתיירים. זה יהיה אסון חברתי, אנתרופולוגי והיסטורי".