ארה"ב הודיעה רשמית על פרישה מהסכם פריז, אך מותירה את הדלת פתוחה
משרד החוץ האמריקאי הודיע לאו"ם על הפרישה, שאמורה להימשך שלוש שנים לפחות, וציין כי הנשיא טראמפ פתוח לאפשרות לחזור להסכם
- דו"ח: שינויי האקלים יגרמו לאסונות קשים ויעמיקו את העוני באסיה
- אירופה תסייע לחברות אמריקאיות שתומכות בהסכם האקלים
- טים קוק: "ניסיתי לשכנע את טראמפ שלא לפרוש מהסכם פריז - זה לא עזר"
על פי ההודעה שפרסם משרד החוץ, ארה"ב מתכוונת להמשיך ולהשתתף בישיבות האו"ם הנוגעות לשינויי אקלים במהלך תהליך הפרישה, שאמור להימשך שלוש שנים לפחות. "ארה"ב תומכת בגישה מאוזנת למדיניות האקלים שפועלת להפחתת רמות הפליטה תוך קידום צמיחה כלכלית ושמירה על ביטחון אנרגטי", נכתב בהצהרה.
ההודעה הרשמית התקבלה לאחר שביוני הכריז נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על החלטתו לסגת מההסכם, עליו חתם קודמו בתפקיד ברק אובמה. טענתו של טראמפ הייתה כי ההסכם יעלה לארה"ב טריליוני דולרים, יוביל לקיצוץ משרות ויפגע בתעשיות הנפט, הגז, הפחם והייצור. עם זאת, הוא ציין בשעתו כי יהיה מוכן למו"מ מחודש על ההסכם, עליו חתמו קרוב ל-200 מדינות. בעקבות החלטה זו ספג טראמפ ביקורת ולעג מצד מנהיגים פוליטים ואנשי עסקים. כך למשל, נשיא צרפת החדש עמנואל מקרון קרא למדענים לעבור לצרפת ולבצע שם מחקרים על הסביבה.
"כפי שהנשיא ציין בהודעתו מה-1 ביוני, הוא פתוח לחזרה להסכם פריז, זאת אם ארה"ב תקבל תנאים משתלמים יותר עבור העסקים, העובדים, הציבור ומשלמי המסים שלה", נכתב עוד בהודעה של משרד החוץ.
על פי ההסכם, ארה"ב התחייבה להפחית את פליטת גזי החממה שלה ב-28% עד 2025 לעומת הרמות שנרשמו ב-2005.
בכל מקרה, התאריך המוקדם ביותר בו ארה"ב תוכל להשלים את יציאתה המלאה מההסכם הוא ה-4 בנובמבר, 2020, אז יתקיימו גם הבחירות הבאות לנשיאות.