טראמפ מבטל את ההגנה לילדי מהגרים; בכירי עולם הטכנולוגיה זועמים
התובע הכללי של ארה"ב ג'ף סשנס הודיע הערב על ביטול התוכנית שמגנה על מהגרים שנכנסו לארה"ב באופן בלתי חוקי כילדים. ההחלטה לא תיכנס לתוקף באופן מיידי, אלא תעוכב בשישה חודשים כדי לאפשר לקונגרס להציע הסדר חלופי. בסוף השבוע דרשו מנכ"לים של 300 חברות מטראמפ: "בטל את ההחלטה, ילדי המהגרים חיוניים לכלכלה שלנו"
ממשל טראמפ מבטל את התוכנית שמגנה על מהגרים שנכנסו לארה"ב באופן בלתי חוקי כילדים - כך הודיע היום התובע הכללי של ארה"ב ג'ף סשנס. ההחלטה לא תיכנס לתוקף באופן מיידי, ולקונגרס יינתן פרק זמן של שישה חודשים להציע הסדר חלופי.
- מאות מנכ"לים בארה"ב ביקשו מטראמפ: "אל תגרש ילדי מהגרים"
- טראמפ מנסה לסדר מימון לחומה עם תקציב הסיוע להארווי
- קים קרדשיאן על טראמפ: "הבת שלי היתה מנהלת את המדינה טוב יותר"
התוכנית שהחלה לפעול ב־2012 מאפשרת למהגרים שהגיעו לארה"ב באופן לא חוקי בהיותם ילדים להישאר בה כל עוד יש להם רישיון עבודה בתוקף. בתוכנית רשומים כיום כ־800 אלף בוגרים צעירים, שזכו לכינוי דרימרז. על רקע החלטת טראמפ, צפויה ארה"ב להפסיק להעניק רישיונות עבודה למהגרים הצעירים, שיהיו חייבים לעזוב אותה מסיבה זו.
כוונת טראמפ לבטל את ההגנה על ילדי מהגרים עוררה ביקורת קשה כלפיו. בסוף השבוע פנו אליו יותר מ-300 מנכ"לים של החברות המובילות במשק האמריקאי בהצהרה משותפת שפרסמו.
"הדרימרז חיוניים לעתיד החברות שלנו ולעתיד הכלכלה שלנו", כתבו המנכ"לים בהצהרה. "הם אחת הסיבות שהיתרון התחרותי הבינלאומי שלנו צפוי להימשך".
מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג כתב בפוסט ברשת החברתית כי "אנו זקוקים לממשלה שתגן על הדרימרז". נוסף על צוקרברג חתמו על המכתב מנכ"ל אפל טים קוק, מנכ"ל אמזון ג'ף בזוס, מנכ"ל גוגל לארי פייג', מנכ"לית ג'נרל מוטורס מארי בארה ומנכ"ל מיקרוסופט סאטיה נאדלה. האחרון אף ניסח פנייה אישית לבית הלבן עוד לפני המכתב המשותף וציין ש־27 מעובדי החברה זוכים להגנה מפני גירוש בזכות התוכנית.