הפתעה: ג׳ק מא, סמל הקפיטליזם הסיני, הוא בכלל חבר במפלגה הקומוניסטית
פיפל'ס דיילי, המשמש כשופר הרשמי של המפלגה השלטת, חשף את חברותו של מא במפלגה כחלק מרשימה של מאה אנשים שלטענתו עזרו לקדם את תהליך "הרפורמה והפתיחות" של המדינה. מא אמר בעבר בנוגע לממשלה הסינית: "צריך לאהוב אותה, אבל לא להתחתן איתה"
ג'ק מא, מייסד ענקית המסחר המקוון עליבאבא ואחד האנשים העשירים בעולם, הוא חבר במפלגה הקומוניסטית בסין, כך חשף עיתון פיפל'ס דיילי, המשמש כשופר הרשמי של המפלגה השלטת. החשיפה הזו מפריכה את ההנחה הרווחת כי למא אין שייכות פוליטית. עם זאת, העיתון לא ציין מתי הפך מא לחבר במפלגה.
- הקניות ביום הרווקים הפכו השנה למשימה סינית לאומית
- עליבאבא: נשבר שיא הקניות בדקות הראשונות של יום הרווקים הסיני
- ג'ק מא: "מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין היא הדבר הטיפשי ביותר בעולם"
העיתון חשף את חברותו של מא במפלגה כחלק מרשימה של מאה אנשים שלטענתו עזרו לקדם את תהליך "הרפורמה והפתיחות" של המדינה. מא הוא האדם העשיר ביותר בסין עם הון של 35.8 מיליארד דולר, כך לפי הערכות מגזין פורבס. דמויות בולטות נוספות ברשימה כוללות את רובין לי שעומד בראש באידו ומנכ"ל טנסנט פוני מא, אם כי העיתון לא ציין כי הם חברי המפלגה.
מא, שבספטמבר הכריז כי בכוונתו לפרוש בשנה הבאה מתפקידו כיו"ר עליבאבא, נחשב לכוח המניע מאחורי הפיכת החברה לענקית בשווי 390 מיליארד דולר, ששולטת בשוק הקמעונאות המקוון של סין וחולשת על שלל תחומים החל מלוגיסטיקה ועד למדיה חברתית ולפלטפורמת תשלומים. תחת מנהיגותו של מא עליבאבא הפכה לאחת מעשר החברות הגדולות בעולם במונחים של שווי שוק, וסין נהפכה לשחקנית מובילה בתעשיית המסחר המקוון הבינלאומית, התשלומים המקוונים ומחשוב הענן", נכתב בעיתון. עם זאת, בעבר אמר מא בנוגע לממשלה הסינית: "צריך לאהוב אותה, אבל לא להתחתן איתה".
בעליבאבא סרבו להגיב על שאלות בנוגע לחברותו של מא במפלגה הקומוניסטית, אך ציינו כי לקשריו הפוליטיים אין השפעה על פעילות החברה. "השיוך הפוליטי של אף מנהל לא משפיע על תהליך קבלת ההחלטות בחברה", מסר דובר של החברה לסוכנות הידיעות רויטרס. "אנחנו מצייתים לכל החוקים והרגולציות במדינות שבהן אנחנו פועלים, וממלאים את המשימה שלנו להקל על אנשים לעשות עסקים בעידן הדיגיטלי".