$
כלכלה ומדיניות

סין: העודף המסחרי שלנו מול ארה"ב - הגבוה ביותר מאז 2006

לפי נתונים שמפרסמת היום לשכת המכס בסין, העודף המסחרי עם ארה"ב צמח ב-17% ב-2018 לעומת השנה קודם לכן ועמד על 323 מיליארד דולר

שירות כלכליסט 09:1014.01.19
דונלד טראמפ אמנם פצח במלחמת סחר נגד סין, אך היום (ב') פורסמו בסין נתונים המצביעים על כך שעודף הסחר של המדינה מול ארה"ב הוא הגבוה ביותר זה למעלה מעשור, כך לפי נתונים של הממשלה בסין, שמתפרסמים ברויטרס וב-CNBC.

 

על פי הנתונים שפרסמה הממשלה, העודף המסחרי של סין עם ארה"ב צמח ב-17% לעומת השנה קודם לכן וטיפס ב-2018 לרמה של 323.32 מיליארד דולר. זהו הנתון הגבוה ביותר מאז 2006. לפי הנתונים, הייצוא לארה"ב עלה ב-11.3% לעומת 2017, בעוד שהייבוא מארה"ב לסין עלה בשיעור קל של 0.7% לאורך אותה תקופה.

 

העודף המסחרי הכולל של סין ל-2018 עמד על 351.76 מיליארד דולר, כשהייצוא עלה ב-9.9% והייבוא טיפס ב-15.8%. עם זאת, מדובר בעודף המסחרי הכללי הנמוך ביותר מאז 2013, על אף שהצמיחה בייצוא הייתה הגבוהה ביותר מאז 2011.

מלחמת סחר (אילוסטרציה) מלחמת סחר (אילוסטרציה) צילום: שאטרסטוק

 

 

מלשכת המכס של סין נמסר כי החששות הגדולים השנה בנוגע לסחר נוגעים לחוסר ודאות חיצוני ופרוטקציוניזם, ולכן ההערכה היא שהצמיחה תואט בשנה הנוכחית. במקביל, ירידה בנתוני הייצור ובהזמנות הייצוא מצביעה על כך שמלחמת הסחר עם ארה"ב מתחילה להשפיע לשלילה על הכלכלה השנייה בגודלה בעולם.

 

עוד עולה מהנתונים שפרסם משרד המכס הסיני, כי הייצוא הסיני ירד במפתיע בדצמבר ב-4.4% לעומת החודש המקביל שנה קודם לכן - הירידה החודשית החדה ביותר מזה שנתיים. ירידה נרשמה גם בייבוא, שנפל בדצמבר ב-7.6% - הירידה החדה ביותר מאז יולי 2016. לדבריו של ג'וליאן אוונס-פריטצ'רד, כלכלן לענייני סין בקפיטל אקונומיקס, הירידה בייצוא נובעת מהאטה בצמיחה העולמית ומהשלכות כתוצאה מהמכסים שהטילה ארה"ב.

 

מכשולים מבית

 

מלבד מלחמת הסחר עם ארה"ב, הכלכלה הסינית מתמודדת עם מכשולים גם בבית, ביניהם האטה בכלכלה לאחר עשורים של צמיחה גבוהה. "מכיוון שהצמיחה העולמית צפויה להמשיך ולהתקרר השנה, הייצוא ייוותר חלש גם אם סין תשיג הסכם סחר שימנע את המכסים שהטיל ממשל טראמפ", הסביר אוונס-פריטצ'רד. "במקביל, ההקלה במדיניות לא צפויה למנוע את ההאטה בפעילות הכלכלית המקומית עד למחצית השנייה של השנה, כך שהצמיחה בייבוא תישאר נמוכה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x