אפקט טראמפ: היצוא הסיני צנח ב-20.7% בפברואר
האנליסטים ציפו לירידה של 4.8% בלבד; היבוא ירד ב-5.2% - התחזית היתה למינוס 1.4%; עודף הסחר של סין עם ארה"ב הצטמצם בחדות בפברואר ל-14.7 מיליארד דולר, מ-27.3 מיליארד דולר בינואר
- וואווי תובעת את ממשלת ארה"ב: "הרחקתנו ממכרזים אינה חוקתית"
- הצרכן הסיני סגר את הארנק דווקא כשבייג'ינג צריכה אותו
- סין חותכת את תחזית הצמיחה לרמה הנמוכה זה 30 שנה
על פי הדו"ח שפרסמה לשכת המכס הסינית, הייצוא בדולרים צנח ב-20.7% בפברואר לעומת החודש המקביל אשתקד. זאת בעוד שהכלכלנים ציפו לירידה של 4.8%. בינואר הייצוא עלה ב-9.1%.
במקביל, הייבוא בדולרים נפל ב-5.2% בפברואר, כשהכלכלנים ציפו לירידה קטנה יותר של 1.4%. בינואר נרשמה ירידה שנתית של 1.5%.
מאזן המסחר של סין היה גם נמוך מהתחזיות ועמד על 4.12 מיליארד דולר לעומת תחזיות של 26.38 מיליארד דולר, זאת לעומת 39.16 מיליארד דולר בינואר.
עודף הסחר של סין עם ארה"ב הצטמצם בחדות בפברואר ל-14.72 מיליארד דולר, מ-27.3 מיליארד דולר בינואר.
הנתונים המאכזבים אינם מפתיעים. המשקיעים מצפים כבר תקופה להאטה עולמית בכלל וסינית בפרט. "יש לפניהם הרבה מכשולים", אמרה שרה ליאן מחברת ההשקעות איסטסרינג אינווסטמנטס.
בינתיים נמשכים המגעים בין סין וארה"ב לקראת הסכם סחר. ב-CNBC דיווחו כי הצדדים קרובים לקו הסיום, והודעה על הסכם יכולה להתקבל כבר לפני סוף החודש הנוכחי.
האנליסטים מציינים כי בדרך כלל הנתונים שמפרסמת סין בתחילת השנה הם מעט משובשים בשל חופשת השנה הסינית החדשה. ואולם לפי הכלכלן ג'וליאן אוונס-פריצ'ארד מקפיטל אקונומיקס, הנתונים נחשבים "נמוכים, גם אם מביאים בחשבון את השיבושים העונתיים".
השבוע נפתח הקונגרס הלאומי של סין, שיימשך שבועיים. ביום הפתיחה חשף ראש הממשלה לי קאצ'ינג כי הממשלה הורידה את יעד הצמיחה השנה לטווח של 6%-6.5%, הנמוך ביותר מזה 30 שנה.