$
תעשייה ופיננסים

תאגידי הענק הבינו שכדי לשרוד צריך למחזר בגדול

יצרניות אופנה, חברות טכנולוגיה ותאגידי מזון ומשקאות ברחבי העולם מתגייסים לצמצום היקפי פסולת הפלסטיק. מאריזות קנה סוכר למקררים ועד בקבוקי מים מתכלים, הענקיות מפתחות מצפון

ליטל סמט, עדי ברק ורן אברמסון 18:0218.04.19

פחיות איריות ירוקות

גינס תוותר על פלסטיק במארזי בירה

 

 צילום: שאטרסטוק

 

ענקית המשקאות דיאג'יו הודיעה השבוע כי תפסיק את השימוש בפלסטיק במארזי הפחיות של מותג הבירה האירי גינס.

 

כחלק מהיוזמה בעלות 16 מיליון ליש"ט, תפסיק החברה להשתמש בפלסטיק גם באריזות של מותגי בירה נוספים שבבעלותה, ביניהם הארפ ורוקשור. השינוי יתרחש בהדרגה, כשמארזי פחיות ישווקו באירלנד החל מאוגוסט הקרוב באריזות קרטון ניתנות למיחזור ומתכלות. בכך מצטרפת גינס ליריבתה קרלסברג, שכבר ב־2018 עברה לשימוש בדבק במקום בפלסטיק כדי לחבר בין הפחיות במארזים.

 

לפי הצהרה שפרסמה דיאג'יו, פחות מ־5% מכלל האריזות שלה מיוצרים מפלסטיק, אך השינוי הנוכחי יפחית את השימוש ביותר מ־400 טונות בשנה. "ניהול ההשפעה הסביבתית שלנו חשוב עבור כדור הארץ ועבור היציבות הפיננסית של העסק שלנו", מסר אוליבר לומס, מנהל דיאג'יו באירלנד.

 

האריזות המתכלות יושקו באירלנד ובשנה הבאה יופצו גם בשווקים נוספים. "גינס לוקחת על עצמה תפקיד מרכזי בקהילה כבר 260 שנה", אמר מארק סנדיס, מנהל חטיבת הבירה. "כעת נוביל את הדרך באריזות בנות קיימא".  

 

בר מים ידידותי

אוויאן השיקה פיילוט ירוק

 

מותג המים המינרליים אוויאן שבבעלות תאגיד המזון הצרפתי דנונה חשף החודש כי בכוונתו להתחיל למכור בר מים ביתי הכולל מיכל הניתן למיחזור, זאת על מנת להפחית את השימוש בפלסטיק.

 

באוויאן מתכוונים לבחון את המערכת במהלך החודש הבא אצל צרכנים בפריז ובלונדון. המערכת החדשה, הנקראת Evian(Re)New, כוללת מתקן בסיס ומיכל מים בנפח של חמישה ליטרים המיוצר מ־100% פלסטיק ניתן למיחזור. לשם השוואה, המיכל מיוצר מ־66% פחות פלסטיק לעומת בקבוק אוויאן בנפח ליטר וחצי.

 

באוויאן התחייבו גם לייצר את בקבוקי הפלסטיק של המים מ־100% פלסטיק ניתן למיחזור עד 2025. 

 

 

מימין: פסולת פלסטיק בחופי מלזיה, ארוחת ביג מק של מקדונלד'ס, סמארטפון מתוצרת סמסונג בעטיפת פלסטיק, פועל ממיין פסולת פלסטיק במתקן מיחזור בבייג'ינג מימין: פסולת פלסטיק בחופי מלזיה, ארוחת ביג מק של מקדונלד'ס, סמארטפון מתוצרת סמסונג בעטיפת פלסטיק, פועל ממיין פסולת פלסטיק במתקן מיחזור בבייג'ינג צילומים: בלומברג, שאטרסטוק

 

מיץ בלי הפסולת

נסטלה תבטל את הקשיות

 

ענקית המזון השוויצרית נסטלה השיקה לפני חודשיים את תוכניתה לבטל את השימוש בקשיות מפלסטיק במוצריה. במקביל הודיעה החברה כי היא עובדת על פיתוח בקבוקי מים מינרליים מחומרים מתכלים. היוזמות הללו הן חלק מקמפיין שהשיקו ב־2018 חברות בינלאומיות להפוך את כל האריזות לניתנות למיחזור או לשימוש חוזר עד 2025.

 

לפי ההצהרה שפרסמה החברה, מאז פברואר היא משתמשת בחומרים חלופיים כמו נייר עבור הקשיות.

 

קשיות חד פעמיות מפלסטיק הן בין התורמות העיקריות לפסולת הפלסטיק שמגיעה למערכות המים. בשנה שעברה הודיעה גם ענקית הקפה האמריקאית סטארבקס כי תפסיק באופן הדרגתי את השימוש בקשיות אלה.

 

טלוויזיה באריזה מתכלה

סמסונג תעטוף עם עמילן

 

ענקית הטכנולוגיה הדרום קוריאנית סמסונג התחייבה בינואר לצמצם את השימוש בפלסטיק. יצרנית מכשירי הסמארטפון הגדולה בעולם הודיעה כי תפסיק את השימוש באריזות מפלסטיק שמשמשות לעטיפה ולהגנה על מכשירים אלקטרוניים ומוצרי חשמל לבית.

 

על פי הודעת החברה, כבר במחצית הראשונה של 2019 היא תתחיל לעטוף מכשירי טלפון, טאבלטים ומכשירים אחרים באריזות נייר. כמו כן, בכוונתה לשנות את העיצוב של מטען הטלפון ולהחליף את המעטה העשוי פלסטיק. יריעות הפלסטיק שמשמשות להגנה על המשטחים של המוצרים החשמליים הגדולים, כמו מכונות כביסה ומקררים, יוחלפו בשקיות המיוצרות מחומרים ממוחזרים ומביו־פלסטיק, כלומר עמילן או קנה סוכר. 

 

יוקרה עם מצפון

ברברי תמחזר את הקולבים

 

 

 צילום: ברברי

 

בית האופנה הבריטי ברברי הודיע בחודש שעבר כי עד 2025 הוא יפסיק לחלוטין את השימוש בפלסטיק.

 

ההודעה התפרסמה לאחר שבית האופנה חתם על התחייבות להפחית את הפסולת בתעשיית האופנה ביחד עם מותגים נוספים ובהם סטלה מקרטני ו־H&M. בשלב ראשון תצמצם ברברי את השימוש בפלסטיק, ובמקום זאת היא תעבור לאריזות מחומרים הניתנים למחזור או מתכלים. במקביל, עד סוף השנה תשיק ברברי יוזמה שתאפשר ללקוחות למחזר קולבים לא נחוצים.

 

בחברה מתכוונים גם להחליף את הקולבים והשקיות בחלופות ידידותיות לסביבה. עוד במסגרת המאמצים לשימור הסביבה, בכוונת ברברי לייצר כיסויים נגד גשם לשקיות הקניות, מ־30% לפחות חומרים מתכלים.

 

צמצום הפלסטיק מגיע לאחר שבספטמבר 2018 הודיעה ברברי כי תחדל להשתמש בפרוות ולשרוף סחורה שלא נמכרה. זאת בעקבות ביקורת ציבורית שספגה לאחר ששרפה אביזרים, בגדים ובשמים שלא נמכרו בשווי של 28.6 מיליון ליש"ט, בניסיון להגן על המותג מפני זיופים. בעקבות הביקורת התחייבו בברברי לעשות שימוש חוזר בפריטים או לתרום אותם. 

 

צמצום הפלסטיק מגיע לאחר שבספטמבר 2018 הודיעה ברברי כי תחדל להשתמש בפרוות ולשרוף סחורה שלא נמכרה. זאת בעקבות ביקורת ציבורית שספגה לאחר ששרפה אביזרים, בגדים ובשמים שלא נמכרו בשווי של 28.6 מיליון ליש"ט, בניסיון להגן על המותג מפני זיופים. בעקבות הביקורת התחייבו בברברי לעשות שימוש חוזר בפריטים או לתרום אותם.

 

 

 

  אינפוגרפיקה: לנה בס

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x