$
פייננשל טיימס
גג עמוד פייננשל טיימס חדש לבן

בגלל מלחמת הסחר: עליבאבא מתכננת הנפקה גם בהונג קונג

ענקית המסחר המקוון הסינית מקווה לגייס 20 מיליארד דולר בהנפקה של מניותיה בטריטוריה האוטונומית. אף שב־2014 היא גייסה 25 מיליארד דולר בבורסת ניו יורק, המתיחות הגוברת בין סין לארה"ב הביאה אותה לחפש זירה חדשה להנפקה שניה

פייננשל טיימס 17:0628.05.19

עליבאבא מתכננת הנפקת מניות בבורסת הונג קונג, על רקע ההסלמה במלחמת הסחר בין סין לארה"ב. לפי גורמים בענקית המסחר המקוון הסינית, היא תנסה לגייס 20 מיליארד דולר בהנפקת המניות בהונג קונג.

 

 

 

עליבאבא גייסה 25 מיליארד דולר בהנפקה הראשונה של מניותיה בבורסת ניו יורק ב־2014, שהיתה ההנפקה הגדולה אי־פעם. לפי הגורמים, היא צפויה להנפיק בהונג קונג בהמשך השנה.

 

 צילום: בלומברג

 

החברה מתכננת את המהלך במטרה לגוון את מקורות המימון שלה, בתקופה בה המתיחות בין ארה"ב לסין מציבה את חברות הטכנולוגיה הסיניות במוקד ההתרחשויות ודוחפת אותן להפחית את תלותן במימון, טכנולוגיה ואספקה חיצוניות.

 

הבחירה של עליבאבא להנפיק את מניותיה בהונג קונג היא הישג לבורסה המקומית, שהפסידה לניו יורק ב־2014 כשהענקית הסינית חיפשה זירה להנפקתה. הסיבה לבחירה לש עליבאבא בניו יורק אז היתה שהמבנה התאגידי של עליבאבא, שנתן עדיפות בדירקטוריון למייסדי החברה על פני בעלי המניות, היה אסור לפי החוקים שאותם קבעה בורסת הונג קונג.

 

בשנה שעברה שינתה הבורסה ההונג קונגית את החוקים והתירה ל"חברות חדשניות" מסין שכבר נסחרות בבורסות אחרות להנפיק מניות בהונג קונג, גם אם המבנה התאגידי שלהן לא עומד בכללים המקומיים.

 

מנכ"ל בורסת הונג קונג צ'רלס לי אמר ל"פייננשל טיימס" שההחלטה של עליבאבא לבחור בניו יורק כזירה להנפקתה ב־2014 הביאה את המוסד שהוא מנהל לבחון מחדש את תהליכי וכללי ההנפקה אצלה. מניות עליבאבא בבורסת ניו יורק ירדה ביותר מ־20% בשנה האחרונה, אך הן יקרות ב־130% ממחיר ההנפקה לפני 5 שנים.

 

דניאל וואן, שותף בפירמת עורכי הדין אדלשו־גודארד בהונג קונג, אמר שהנפקה בטריטוריה האוטונומית היא לא רק הזדמנות עבור עליבאבא לגייס כספים, אלא גם מהלך שעשוי "לשכנע חברות סיניות אחרות שנסחרות בארה"ב. אם הן לא רוצות לחזור לסין, הן יכולות לבוא להונג קונג".

 

וואן הוסיף שהונג קונג היא יעד מועדף למשקיעים זרים, ובה בעת יעד שעונה על ציפיות הממשל הסיני מחברות הטכנולוגיה המקומיות, שמחזיקות בהמון מידע על אזרחים סינים, לסחור במניותיהן קרוב לבית.

 

וואן ציין גם שהפגיעות של חברות טכנולוגיה סיניות באקלים הנוכחי של היחסים בין סין לארה"ב לא נעלמה מעינה של בייג'ינג. לכן, הצעד של עליבאבא נתפס גם כהבעת תמיכה בשוק ההון הסיני.

 

הממשל הסיני נמצא בעיצומו של תהליך להקמת גוף שיעניק הכוונה לחברות טכנולוגיה מקומיות שמעוניינות להנפיק את מניותיהן. בשבוע שעבר הודיעה SMIC, יצרנית השבבים הסינית הגדולה בסין, על ביטול הנפקתה המתוכננת בבורסת ניו יורק.

 

 

 

בעליבאבא סירבו להגיב לידיעה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x