צרפת תאסור השמדת מוצרי צריכה שלא נמכרו
רה"מ אדוארד פיליפ הודיע היום שהחוק ייכנס לתוקפו ב-4 שנים הקרובות ויחייב למסור מוצרים שאינם מזון, כולל ביגוד, מוצרי חשמל, הגיינה וקוסמטיקה לשימוש חוזר או מיחזור - מהלך שצפוי להשפיע על קמעונאיות מקוונות כמו אמזון; לפי משרדו, מדי שנה מושמדים מוצרי צריכה בשווי 650 מיליון דולר בצרפת בלבד
- ארץ ישראל יפה - ומטונפת. מה אפשר לעשות?
- ליבואני החשמל נמאס לממן את חוק המזהם משלם
- תום זקי, מייסד ומנכ"ל TerraCycle: "אנחנו לא רוצים 90% ממה שאנחנו קונים"
ראש הממשלה אמר שאיסור על השמדת מוצרים שאינם מזון - כולל ביגוד, מוצרי חשמל, מוצרי היגיינה וקוסמטיקה – ייכנס לתוקפו במהלך ארבע השנים הקרובות. ההחלטה הגיעה בעקבות ההצלחה שרשמו המפלגות הירוקות בבחירות לפרלמנט האירופי בחודש שעבר, בין היתר בצרפת, בה הגיעה מפלגת EELV למקום השלישי עם 13.5% מהקולות.
מדי שנה מושמדים או נזרקים מוצרי צריכה בשווי 650 מיליון דולר בצרפת בלבד, כך על פי משרד ראש הממשלה הצרפתי. "זה בזבוז משווע, שמזעזע את ההיגיון הבריא. זוהי שערוריה", כך אמר פיליפ במעמד השקת האיסור בחנות למוצרים מוזלים בפריז.
החוק החדש יחייב למסור מוצרים לשימוש חוזר או מיחזור, והוא חלק מטיוטת חוק נרחב יותר שאמור להידון ע"י הקבינט הצרפתי ביולי, וייכנס לתוקף בין 2021-2023.
ברון פוארסון, שר זוטר לאיכות הסביבה, הבטיח כבר בינואר חוק שיעסוק בטיפול בפסולת, בעקבות שידורו של סרט תיעודי שהראה מכולות על מכולות של מוצרים שלא נמכרו או הוחזרו, במחסן של אמזון בדרכן להשמדה - כך לפי הסכמים שנחתמו בין הקמעונאית המקוונת וקמעונאים מצד שלישי.
מותג האופנה הבריטי ברברי עורר זעם נרחב בשנה שעברה לאחר שהודה ששרף בגדים, אביזרים ובשמים שלא נמכרו, בשווי של 28.6 מיליון פאונד בשנה, על מנת למנוע את מכירתם בזול. מטרת המותג הייתה לשמר את הפן היוקרתי של מוצריו, ובהמשך התברר שמדובר בפרקטיקה רווחת בתעשייה.
פיליפ אמר שצפויים תקנים ספציפיים עבור מגזר היוקרה, ושמוצרים שלא ניתן למכור או לנצל אחרי תאריך מסוים יקבלו פטורים משל עצמם.