נלחמת במשבר האקלים: גרמניה תשקיע 800 מיליון יורו בשיקום יערות
הכסף יופנה לפינוי עצים מתים ונטיעת חדשים במקומם. בתעשיית העץ במדינה טוענים שהסכום לא מספיק: דורשים השקעה ישירה של 2.3 מיליארד יורו והטלת מס על מזהמים תעשייתיים
- היו"רית החדשה של קרן המטבע: פעילת אקלים מבולגריה
- מצב חירום: היקף פליטות גזי החממה שבר שיאים מאז חתימת הסכם פריז
- דו"ח פסימי: האנושות בצרות - גם אם תצליח להגביל את ההתחממות הגלובלית
היערות הגרמניים, שמכסים כשליש משטח המדינה, מהווים חלק אינטגרלי בפולקלור הלאומי, ואף בתרבות המערבית בהיותם מוקד ההתרחשות של רבות מאגדות העם שזכו לפופולריות בזכות האחים גרים.
ואולם, בשנים האחרונות אירועי קיצון הולכים וגוברים, תוצאה של משבר האקלים, דוגמת סערות, בצורות, שריפות יער והתפשטות אגרסיבית של מזיקים הרסו שטחי יער בשטח השקול לזה של רבע מיליון מגרשי כדורגל. "כל עץ שחסר על אח לקרב שנעדר מהמלחמה בשינויי אקלים", אמרה שרת החקלאות של גרמניה, יוליה קלוקנר, לפי דיווח של הגרדיאן. "כל יער שלא ננטע מחדש היום יפגע בנכדים שלנו".
על מנת להתמודד עם המשבר, הודיעה אתמול ממשלת גרמניה שבארבע השנים הקרובות תשקיע 547 מיליון יורו בפינוי עצים מתים ונטיעת עצים חדשים במקומים, כאשר תרומות מהמדינות השונות בגרמניה יביאו את סכום ההשקעה הכולל ל-800 מיליון יורו. צבא גרמניה גם צפוי לסייע במאמצים.
ואולם, נציגים של תעשיית העץ ובעלי היערות בגרמניה, שמעסיקה 720 אלף איש, כמעט כמו תעשיית הרכב במדינה, מזהירים שגם סכום זה לא מספיק על מנת לשקם את היערות שכבר אבדו. לדבריהם, דרושה השקעה ישירה של 2.3 מיליארד דולר וכן מס חדש על זיהום תעשייתי שישמש לסבסוד שיקום ותחזוק יערות בסך של 125 יורו להקטר לשנה.
עצים סופגים פחמן דו-חמצני ועליהם יכולים ללכוד מזהמים כמו חנקן דו-חמצני, אוזון וחלקיקים מיקרוסקופיים מזיקים שמפיקים רכבי דיזל. לדברי AGDW, ארגון גג שמייצג בעלי יערות ועובדי תעשיית העץ בגרמניה, היערות במדינה מקזזים כיום 14% מפליטת הפחמן שלה. "אלו שמזהמים את הסביבה שלנו חייבים לשלם על כך, ואלו שסופגים את הזיהום צריכים לזכות לפיצוי פיננסי", אמר בעל היער פרדיננד גרף וון ווסטרהולט לערוץ ZDF. "זה הפתרון".